Μ. Βουρνούς: Eπί προσωπικού για το γήπεδο του Εφήβου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 30/07/2020 - 15:16

Φαίνεται ότι μπήκαμε για τα καλά σε ένα κύκλο αντεγκλήσεων, ανακοινώσεων, διαφωνιών και χαρακτηρισμών, μεταξύ Δημοτικής αρχής και του Συνδυασμού του πρώην Δημάρχου για το Γήπεδο του Εφήβου, που ελπίζουμε να βγεί τουλάχιστον σε καλό του γηπέδου, που συναγωνίζεται στο… περίμενε, τουλάχιστον το Φράγμα Κόρης γεφύρι.

Έτσι στην ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας» είχαμε μια προσωπική απάντηση του Δημάρχου στον Μ. Βουρνού και σήμερα μια συνέντευξη του ίδιου, μαζί με τον πρώην Πρόεδρο του νομικού Προσώπου Παντ. Καμπούρη, ενώ κάτι μας λέει ότι θα έχουμε… συνέχεια.

Μ. Βουρνούς και Π. Καμπούρης ανέλυσαν στην ουσία αυτά που σημείωναν και στην ανακοίνωση τους, ότι το έργο για το γήπεδο του Εφήβου εντάχθηκε στις 26-6-2019 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και εκείνοι μέσα στους τελευταίους 2 μήνες της θητείας τους ολοκλήρωσαν την αρχιτεκτονική προμελέτη. Η σημερινή Δημοτική αρχή στάθηκε ανάξια να συνεχίσει την διαδικασία με αποτέλεσμα αυτό το έργο να κινδυνεύει να μην γίνει.

Από την δική του μεριά ο Δήμαρχος συνεπικουρούμενος και από τον Προϊστάμενο Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λευτέρη Παπαλάνη, υποστηρίζει ότι τέτοια μελέτη δεν υπάρχει, και μεταξύ του «υπάρχει - δεν υπάρχει» κάπου το θέμα χάθηκε στην… μετάφραση.

Ο τέως Δήμαρχος πάντως παρουσίασε στην συνέντευξη μια μακέτα του Γηπέδου, που πάντως δεν είναι προμελέτη, την οποία όπως υποστήριξαν Μ. Βουρνούς και Στ. Καμπούρης την παρέδωσαν φεύγοντας σε στικάκι στην νέα Δημοτική αρχή.

Ο Μ. Βουρνούς πάντως χαιρέτησε ως θετικό ότι ο Δήμαρχος θέλει να προχωρήσει το έργο και επί προσωπικού χαρακτήρισε ως απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό του Δημάρχου ότι είναι «ψεύτης». Δέχομαι είπε, οποιαδήποτε πολιτική κριτική και την πιο σκληρή, δεν δέχομαι όμως τέτοιους χαρακτηρισμούς, ενώ διευκρίνησε ότι δεν θα κινηθεί γι’ αυτόν νομικά γιατί πιστεύει ότι δεν πρέπει να μηνύεται ο Δήμαρχος Χίου ακόμα και για έναν ατυχή χαρακτηρισμό.

Φεύγοντας πάντως από την συνέντευξη γράφουμε το συμπέρασμα που αποκομίσαμε.

Κανένας μα κανένας δημότης δεν νοιάζεται για τις αντιπαραθέσεις, όπου υπάρχουν Βουρνού – Κάρμαντζη ή το αντίστροφο. Αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι η συνεργασία τους να μην χαθεί κανένα έργο.

Όπως προτεύων θέμα εκτός της συνεργασίας είναι και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, κάτι που επεσήμανε με ειλικρίνεια ο τέως Δήμαρχος στο τέλος της συνέντευξης.

Από τι; 40 μελέτες έργων που μπορεί και πρέπει να ετοιμάσει ο Δήμος η Τεχνική του υπηρεσία μετά βίας είναι σε θέση να διεκπεραιώσει την… μία.

 

to_gipedo_toy_efivoy_deihnei_to_xaharvaloma_tis_dimotikis_arhis_karmantzi

Σχετικά Άρθρα