Αν δεν αλλάξει ρότα η Δημοτική Αρχή φεύγει και από το συνδυασμό ο Παντελής Καμπούρης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 29/07/2025 - 10:46

Την άποψη ότι η παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών,  ήταν μια υπεύθυνη στάση, που μπορεί “να λειτουργήσει και ως εφαλτήριο για να αλλάξει ρότα ο δήμος Χίου, και να μπει σε ένα μοντέλο σύγχρονο, διοικητικό, διαχειριστικό και πολιτικό” εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Παντελής Καμπούρης.

«Θέλω να πιστεύω και θα δώσω την πίστωση χρόνου στη δημοτική αρχή ότι αυτό θα αλλάξει», ανέφερε ο κος Καμπούρης σημειώνοντας ωστόσο ότι αν αυτό δεν γίνει μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν θα μπορεί να ανήκει στη δημοτική αρχή και στο συνδυασμό.

Ο κος Καμπούρης από την Πέμπτη απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο που εξηγεί λόγους παραίτησης από τη συγκεκριμένη θέση.

«Είναι μια απόφαση που δεν την πήρα εύκολα. Mετά από συζήτηση με το Δήμαρχο κατέληξα ότι θα πρέπει να παραιτηθώ διότι έχουμε μεγάλο χάσμα που αφορά τη λειτουργία του δήμου, τη διαχείριση και τη διοίκησή του. Έχω καταθέσει πάρα πολλές φορές τις απόψεις μου τόσο στη Δημοτική Αρχή, τόσο και στο Δήμαρχο, προφανώς δεν εισακούστηκα με αποκορύφωση την περίπτωση με τον Γραμματέα – για τη διαδικασία που έγινε και όχι για το πρόσωπο- το πώς λειτουργήσαμε και πώς αντιδράσαμε σαν δημοτική αρχή. Θεώρησα ότι είναι μια υπεύθυνη στάση και δεν είναι μια απλή παραίτηση ή μια απλή αποχώρηση, από τη θέση του αντιδημάρχου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαφορές με το δήμαρχο είναι μεγάλες και πολιτικές . Επικαλούμενος την εμπειρία που έχει εξέφρασε την άποψη ότι  η δημοτική αρχή πρέπει να μπει σε ένα άλλο πιο σύγχρονο μοντέλο διοίκησης του δήμου, αποφάσεων και διαχείρισης.

«Πρέπει να λειτουργεί στο τρίπτυχο πρόταση, απόφαση, εκτέλεση και ταυτόχρονα να υπάρχει περισσότερη εξωστρέφεια και μεγαλύτερη συλλογικότητα στις αποφάσεις. Αυτό ορίζουν οι κανόνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτό είναι και η δημοκρατία, πράγμα που δε νομίζω ότι λειτουργούσε στο Δήμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να υπογράφω σε κάποια πράγματα που δεν συμφωνώ, είτε για το οικονομικό τους περιεχόμενο είτε και για το πολιτικό τους περιεχόμενο, είτε και για την κατεύθυνση που γίνονται κάποιες δαπάνες», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ο κος Καμπούρης έκανε επίσης και απολογισμό του έργου του σημειώνοντας:

«19 μήνες δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία η διαχείριση των οικονομικών του δήμου, ούτε βρήκαμε το περιβάλλον αυτό που οικονομικά είμαστε καλά σαν Δήμος. Κουραστήκαμε πάρα πολύ, έχουμε νοικοκυρέψει κατά κάποιο τρόπο τα οικονομικά».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας που εργάστηκαν για να έχουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Δεν είμαστε στην καλύτερη θέση οικονομικά, αλλά υπάρχει ορίζοντας για να υπάρχει καλύτερη οικονομική κατάσταση στο Δήμο», συνέχισε ο κος Καμπούρης.

Στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι θα αλλάξει ρότα η Δημοτική Αρχή, απάντησε ότι χθες σε συνάντηση που είχε με μέλη του συνδυασμού, οι περισσότεροι – όπως είπε- ασπάστηκαν των απόψεών του.

«Είναι στο χέρι τους και του δημάρχου φυσικά για να αλλάξει τη λειτουργία, τη διοίκηση και τη διαχείριση του δήμου. Δεν είναι φυσικά εύκολο να κάνεις restart αλλά τα δείγματα μπορούν να αρχίσουν να φαίνονται αν υπάρχει η βούληση να αλλάξουν κάποια πράγματα στη δημοτική αρχή», κατέληξε ο κος Καμπούρης.

an_den_allaxei_rota_i_dim._arhi_tha_fygo_kai_apo_to_syndyasmo_malafi

Σχετικά Άρθρα