Χίος, Τρίτη 13 Νοεμβρίου

Μακριά η "ουρά" του φράγματος;

Ακόμα δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος, τα 600.000 ευρώ αφορούν μόνο τον μανδύα
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/06/2018 - 15:54

Κι όμως τα 600.000 ευρώ που ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης για το Φράγμα "Κόρης Γεφύρι", μπορεί να αποδειχθούν λίγα για την αποκατάσταση των προβλημάτων του, αφού όπως διευκρίνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην "Α" έχουν να κάνουν μόνο με τα όσα έδειξε ο έλεγχος του τεχνικού συμβούλου στον μανδύα του έργου.

Ο έλεγχος συνεχίζεται και ακολουθούν γεωτρήσεις (για τη λήψη καρότων) που πρέπει να γίνουν στον καθρέφτη και την βάση του φράγματος, εκτιμώντας ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία εντός διμήνου.

Εκείνο που επανέλαβε, ο Στ. Κάρμαντζης, είναι η έμφαση που δίνει στην ασφάλεια για τη χρήση του έργου, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει η "ελαχιστότατη έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας".

"Δε δημαγωγώ, τοποθετούμε υπεύθυνα", τόνισε και σημείωσε ότι ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει την κύρια ευθύνη (η Περιφέρεια είναι η επιβλέπουσα αρχή), όντας στη Χίο στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου που έγινε στην Μυτιλήνη, έδωσε την εντύπωση ότι το έργο τελειώνει .

"Δεν βαίνουν όλα καλώς", σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης και ζήτησε άμεσα να συγκληθεί για το θέμα τεχνική σύσκεψη στο υπουργείο. 

Υποθέτουμε, τέλος, ότι ο αντιπεριφερειάρχης, θέλοντας να προλάβει επανάληψη καταστάσεων, σε περίπτωση σύγκλησης σύσκεψης χωρίς να κληθεί ο ίδιος, στην αναφορά του ενέπλεξε  το έργο του αεροδρομίου, λέγοντας ότι ενώ έκαναν αρκετές παρεμβάσεις γι'αυτό δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο.

"Τους χαλάμε τη σούπα και δεν μας καλούν", είπε, αφήνοντας για μια ακόμη φορά ερωτηματικά για τις σχέσεις του με την Περιφερειάρχη, η οποία θυμίζουμε ήταν σ'αυτή τη σύσκεψη.

amesa_tehniki_syskepsi_sto_ypoyrgeio_gia_to_fragma

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 13/11/2018 - 06:29

Το Ν Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία  στις 14 Νοέμβρη 2018 και στην απεργιακή συγκέντρωση 10:00π.μ κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

 Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανακοίνωση:

    Συνάδελφισες, συνάδελφοι τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης που  προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τα οποία ξεχνούν το έγκλημα για να ψαρέψουν ψήφους, καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€!

   Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!

Διεκδικούμε :

 1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με κάλυψη όλων των απωλειών. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 2. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
 3. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
 4. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς Λαϊκής κατανάλωσης.
 5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
 6. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
 7. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση και όλων των προηγούμενων νόμων. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.Όχι στην αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων.
 8. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
 9. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
 10. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
 11. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
 12. Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά και να καταργηθεί στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.
 13. Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση και να στηριχτούν οικονομικά όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους
 14. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hotspots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
 15. Καμιά εμπλοκή στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

 

Ήρθε η ώρα να βγούμε εμείς στο προσκήνιο!

 

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

               Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

Μ. Σκούφαλος                     Σ. Γατανά