ΜΑΡΔΑΣ προς… Τουρκοφάγους: Η Χάγη το 1976 δικαίωσε το… Ορούτς Ρέις

Τρί, 25/08/2020 - 18:18

«Η Μεγάλη Ιδέα της ΑΟΖ, χωρίς... μεγάλες φρεγάτες, έχει αποβεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, δίνοντας πάτημα στον Ερντογάν να πραγματοποιήσει, με την ανοχή εταίρων και συμμάχων, επτά παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και έρευνες στην εν δυνάμει ΑΟΖ του Καστελορίζου, όπου δεν λειτούργησε η στρατιωτική αποτροπή...».

Αυτή την αιρετική του θέση ανέπτυξε ο Κώστας Μαρδάς, στο αθηναϊκό κανάλι OPEN, μιλώντας την Κυριακή πρωί από τη Χίο, όπου βρίσκεται για τις διακοπές.

Ο Χιώτης δημοσιογράφος επέκρινε τον υιό Μητσοτάκη, επαινώντας τον πατέρα :

 «Αντί ο Πρωθυπουργός να επικαλείται το ονειδιστικό επιχείρημα ότι το Ορούτς Ρέις δεν πραγματοποιεί έρευνες λόγω... θορύβων -κάτι που δεν ισχύει γιατί υπάρχουν συσκευές αφαίρεσης των ήχων- θα έπρεπε να μιμηθεί τον πατέρα του, ο οποίος έλεγε, συνήθως, την αλήθεια στον ελληνικό λαό, έστω με ωμότητα...».

Ο Κώστας Μαρδάς αναφέρθηκε στους… στρατάρχες του facebook, οι οποίοι παραβλέπουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ισχυρές συμμαχίες, αφού Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι χαϊδεύουν το θηρίο Ερντογάν…

Στο ερώτημα αν πρέπει να πάμε σε διάλογο, απάντησε: «Ναι ! Και για να κερδίσουμε χρόνο, αποκλιμακώνοντας την κρίση, αλλά και για να δούμε μήπως σε κάποιες θέσεις μας δεν έχουμε… απόλυτο δίκιο».

Επικαλέσθηκε το ιστορικό στοιχείο που αναλύει στο βιβλίο του ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ:

«Η Ελλάδα επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην κρίση του «Χόρα» τον Αύγουστο του 1976, έχασε την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του ερευνητικού, καθώς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δέχθηκε το τουρκικό επιχείρημα ότι η ζημιά που προκλήθηκε με τις έρευνες επί της μη οριοθετηθείσας υφαλοκρηπίδας του Βορείου Αιγαίου δεν ήταν ανεπανόρθωτη…

Κάτι που πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι τουρκοφάγοι του «Ορούτς Ρέις και οι… ΑΟΖολόγοι καθηγητές…». 

Ανάλυση της άποψής του στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=8LSGN4LWD40 (Χρόνος: 1:44)

 

Σχετικά Άρθρα