Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Μαρία Σπυράκη: Στις Ευρωεκλογές δίνουμε σαφές πολιτικό μήνυμα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 18/04/2019 - 20:25

Στην Ευρωβουλή παίρνεται το 80% των αποφάσεων που μας αφορά. Από την Ευρώπη περνούν τα κονδύλια που δίνουν ανάσες έργων στην πατρίδα μας και στα νησιά μας.

Αλλά και στην Ευρώπη παίρνονται οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον όλων μας.

Συνεπώς έχει εξαιρετική σημασία η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία, η οποία όμως παράλληλα είναι και η πρώτη εκλογική ευκαιρία να πάρει η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την απάντηση που πρέπει για την καταστροφική της πολιτική.

Αυτές τις απαντήσεις δίνει μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής παλαιά δημοσιογράφος και… πάντα δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη, μέχρι πρότινος και εκπρόσωπος του κόμματος της Ν.Δ. στον Γιάννη Τζούμα, την Παρασκευή στις 8.20 μ.μ. και στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα, στην πρώτη στην ουσία συνέντευξη με την οποία εγκαινιάζεται η προεκλογική περίοδος στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Η Μαρία Σπυράκη επισκέφθηκε σήμερα το νησί μας, κάτι που σημειωτέων γίνεται 5η φορά από την ανάδειξη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ως γνωστόν εργάστηκε από το 1992 στον Σκάϊ, στο Alter, στο Star, στο Mega καθώς και στις εφημερίδες «Ημερησία του Σαββάτου», «Εξουσία», «Αγγελιοφόρος» και «Επενδυτής.

Τον Μάρτιο του 2014, η Μαρία Σπυράκη παραιτήθηκε από την ενεργό δημοσιογραφία, για να συμμετέχει στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

 Στις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, εξελέγη Ευρωβουλευτής και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης (241.005)

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ
Τετ, 18/09/2019 - 19:30
Παρά τη έγκαιρη μεταφορά ο 58χρονος κατέληξε

Τελικά η διοικήτρια του νοσοκομείου έχει απόλυτο δίκιο όταν δηλώνει ότι ο ΣΕΣΝΟΧ και η ίδια έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για την υγεία στο νησί και γενικότερα.

Εκείνη είναι η φωνή της εκάστοτε κυβέρνησης , χτες του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα της ΝΔ, γι  αυτό και διαχειρίζεται επάξια τις πολιτικές της φτώχειας των περικοπών και των ελλείψεων στο νοσοκομείο της Χίου.

Δε μας ξενίζει δυστυχώς ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα , με μπαλώματα και επιπολαιότητες  που κλείνουν τη μια τρύπα και ανοίγουν άλλες, αφού αντί να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες όλων αυτών των ετών που διατηρούν την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να απαιτήσει μόνιμες  προσλήψεις, ταυτίζεται με τις πολιτικές λιτότητας του υπουργείου.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η διαχείριση του προβλήματος με το ΕΚΑΒ,αφού με έγγραφη διαταγή της και χρησιμοποιώντας άσχετη  εγκύκλιο, μετακίνησε τραυματιοφορέα  ΥΕ  από τα επείγοντα για δύο (2) ώρες στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνουν τα εξιτήρια των κλινικών , όταν το ΕΚΑΒ αποτελεί αυτόνομη υπηρεσία , αλλά και αυτά που επικαλείται αφορούν στα κέντρα υγείας και όχι στα νοσοκομεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ορισμένων δημοσιογράφων, που καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, συντάσσονται με αυτές τις  λύσεις διαχείρισης της φτώχειας, μιλώντας για υπερβολές του ΣΕΣΝΟΧ. Αλήθεια αν με αυτές τις απόψεις τους αύριο έχουμε επιθέσεις σε εργαζόμενους, όπως είχαμε στο ΕΚΑΒ, από αγανακτισμένους πολίτες , που αντί να χτυπούν το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι τι θα πουν;;; Ας προσέξουν λοιπόν ,  όταν ρίχνουν νερό στο μύλο των πιο αντιδραστικών θεωριών.

ΩΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό.

Να σταματήσει η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις κλινικές και τομείς.

 Να σταματήσει η διοίκηση να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να σκύψει μαζί με τους εργαζόμενους πάνω στα προβλήματα του νοσοκομείου και των μονάδων υγείας απαιτώντας τις λύσεις που χρειάζονται.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

           Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

 

 

                                                      Μ. Σκούφαλος                           Σ. Γατανά