Χίος, Πέμπτη 2 Απριλίου

Μας ζητούν να γίνουμε... συνένοχοι

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Τρί, 18/02/2020 - 07:18

Οι κοινωνίες των νησιών δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να υποταχτούν, όσο και αν ανανεώνονται οι πρόθυμοι μετά από εκλογές.

Υποτίθεται ότι έχουν παρθεί όλες οι συλλογικές αποφάσεις που όμως δεν εφαρμόζονται παρόλο που για κάποιους είναι ...ευαγγέλιο. Δεν νομίζουμε όμως ότι στο ευαγγέλιο κ. Κάρματζη, κάπου να αναφέρεται ότι πρέπει να δοθούν 100 με 150 στρέμματα. Εκτός κι αν είστε πικραμένος διότι η νέα δομή πάει στο 17 και όχι στο 18 όπως ο ίδιος έχετε προτείνει κατά καιρούς!

Εξαιτίας λοιπόν της πολιτικής ανεπάρκειας οι απλοί πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και την αποφασιστικότητα τους στις δύο συγκεντρώσεις στο 17.

Η παγκόσμιας πρωτοτυπίας αναδίπλωση της επίταξης για μία εβδομάδα, με πρόφαση τον διάλογο ώστε οι κοινωνίες των νησιών να προτείνουν ...την καταστροφή τους , μόνο σαν αστείο ακούγεται.Αλήθεια που είναι η υπογραφή της ανάκλησης;

Αλήθεια κ. Μηταράκη στην Ευρώπη όταν συζητάτε τί τους λέτε; Μήπως ότι οι νησιώτες περιμένουν πως και πώς τα πριμοδοτούμενα κλειστά κέντρα που αποδεικνύονται ..ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ;

Μήπως για το γρήγορο άσυλο και τις επιστροφές όταν εκείνες δεν μπορούν να το εφαρμόσουν στις δικές τους προηγμένες χώρες;

Αφού έχει λήξει τέλος του 2019 η περίφημη κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας, γιατί δεν την επαναδιαπραγματευόσαστε προς όφελος της Ελλάδας και των ρημαγμένων νησιών της;

Γιατί ερμηνεύετε αυτήν την κοινή δήλωση εις βάρος των νησιών, νομιμοποιώντας τον παράνομο γεωγραφικό περιορισμό;

Γιατί αφού η FRONTEX δεν μπορεί να λειτουργήσει ως φύλακας συνόρων, παρά μόνο ως καλησπεράκιας αφίξεων, δεν την διώχνετε;

Πως είναι δυνατόν η Ελληνική Ακτοφυλακή να έχει λάβει μόλις 39,71 εκατ € για την μεταναστευτική κρίση και η Ύπατη Αρμοστεία 20 φορές παραπάνω (743,33 εκατ. € );

Το θεωρείτε ως κάτι φυσιολογικό; http://www.thessaliaeconomy.gr/…/poioi-moirastikan-stin-ell…

Για ποιες ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ μιλάτε και προχωράτε σε επιτάξεις όταν το φαγοπότι γύρω μας συνεχίζεται αμείωτο και με περισσότερη ένταση ;

Ποια είναι μέχρι τώρα η επιτυχία σας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εκτός ίσως από την μεταφορά 400( !! ) αιτούντων άσυλο προς Γαλλία;

Με λίγα λόγια ποιές πολιτικές ενέργειες έχετε κάνει ώστε να αποδείξετε ότι δεν είστε ...πολιτικά ανεπαρκέστατος;

Συμπεριφέρεστε αλλοπρόσαλλα πολιτικά δείχνοντας πυγμή , με μέτρα αυταρχικά για επιβολή, ΜΟΝΟ πάνω στις ρημαγμένες ακριτικές κοινωνίες .

Ποιος αλήθεια σας εμπόδισε να δείξετε δείγματα γραφής ξεκινώντας από την βελτίωση της κατάστασης μειώνοντας τον πληθυσμό στη ΒΙΑΛ. Μοναδικός σας σκοπός η δημιουργία νέων δομών.

Εξαπολύετε επικοινωνιακή καταιγίδα ώστε να φανεί ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα και τετελεσμένα.

Και κάτι άλλο : όλα απλόχερα , είναι πολλααααααά τα στρέμματα.

Πουθενά φυσικά σχέδιο με βάση τους πραγματικούς αριθμούς, που να δείχνει προς την κατεύθυνση λύσης.

Παραλάβετε τα ακριτικά νησιά με 17, 5 χιλιάδες μετανάστες και φτάσαμε επί ημερών Ν.Δ. κοντά 50 χιλιάδες. Και τώρα ζητάτε με επίταξη την δημιουργία δομών ΜΑΜΟΥΘ και οι νησιώτες πρέπει να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τον ασύλληπτου σκέψης σχεδιασμό!

Προτείνουμε : αλλάξτε ριζικά τον τρόπο σκέψης και τον συνολικά σχεδιασμό ώστε να μην αφήνετε εκτεθειμένους και τους εδώ κρυφοφανερούς συνεργάτες σας.

Ζητάτε να γίνουν συνένοχες οι τοπικές κοινωνίες απαιτώντας να υποδείξουν τον τόπο του εγκλήματος.

Ονομάζετε διάλογο την προσπάθεια να συμφωνήσει ο Χιακός λαός σε προειλημμένες αποφάσεις. Για την χωρητικότητα ή το είδος του κέντρου προφανώς και έχετε προαποφασίσει αντίθετα από τα θεσμικώς ψηφισθέντα.

Η απάντηση από την Χιακή κοινωνία θα είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 01/04/2020 - 22:52

Καμία Κυβέρνηση και καμία Παγχιακή...
...δεν θα μπορούσε αντίστοιχα, να αποτρέψει ή να δημιουργήσει, το παλλαϊκό τσουνάμι αντίδρασης!

* (17-2-2020) - Οι πολιτικοί της ανεπάρκειας συνεχίζουν στην λογική...νησιώτες προτείνετε την καταστροφή σας.

* (20-2-2020) - Νότη Μηταράκη σε ευχαριστούμε!

* (24-2-2020) - Το κράτος ΔΕΝ μπορεί να προασπίσει το εθνικό του συμφέρον, αλλά είναι πανέτοιμο να χτυπήσει τους ΑΚΡΙΤΕΣ με τα ΜΑΤ.
Η απάντηση από την Χιακή κοινωνία θα είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ.

Αυτά "φώναζε" η χιακή κοινωνία, κανείς όμως δεν την άκουσε (πολιτικά) και έστειλαν τα ΜΑΤ για να επιβάλλουν την λύση (επί ματαίω).
Ως λύση είχαν στο (κυβερνητικό) μυαλό τους ότι ισχύει η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, ότι οι υπερδομές των 7.000 ήταν επιβεβλημένες και σχεδόν κατασκευασμένες, η Τουρκία ήταν αξιόπιστη στις συμφωνίες, ότι το γρήγορο άσυλο και οι επιστροφές θα έφερναν την αποσυμφόρηση, ότι οι νησιώτες είναι φιλήσυχοι και δεν θα αντιδράσουν!
Ότι όλα αυτά που μας έλεγαν και επιχειρηματολογούσαν, ανατράπηκαν εντός ολίγων ημερών (γεγονότα εισβολής στον Έβρο, κορωνοϊός) προφανώς λίγη σημασία έχει γι αυτούς (αν και ως μετά Χριστόν προφήτες, ισχυρίζονται τώρα ότι τα είχαν προβλέψει).
Ποιο άλλωστε είναι το πολιτικό τους έργο, ώστε να πειστεί η κοινωνία ότι την αφουγκράζονται και ότι γίνεται κάποια προσπάθεια, για κάτι καλύτερο; Απολύτως κανένα, τουναντίον διχάζουν!

Τι μας έδειξαν τα ιστορικά αυτά γεγονότα; Ότι οι πολιτικοί δυστυχώς δεν διαβάζουν σωστά τις εξελίξεις, διότι δεν αντιλαμβάνονται ότι σε εκρηκτικές καταστάσεις δεν γίνεται να υπάρξει αδράνεια.
Είτε αποστασιοποιημένοι στον υπουργικό θώκο από τον περίγυρο, είτε λόγω έμφυτης ανικανότητας, είτε περιτριγυρισμένοι από κομματικούς ή οικονομικά εξαρτώμενους κόλακες, είτε επειδή εκστασιάζονται από την φιλαρέσκεια της θέσης που έχουν καταλάβει, αντιλαμβάνονται λάθος τα μηνύματα που εκπέμπονται από την κοινωνία. Πιστεύουν ότι τα λάικ και οι φατσούλες από τις αντιδράσεις στο fb καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Άλλωστε δεν λένε ότι είναι όλοι του καναπέ;
Δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν εξαιρέσεις.

Διότι όταν το διακύβευμα φτάνει σε σημείο υπαρξιακό ο κάθε ένας πολίτης αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Θα αψηφήσει και τα ΜΑΤ και τα "απειλητικά",διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά μηνύματα που λαμβάνει από τον Υπουργό (επειδή έκανε το ''έγκλημα'' να κάνει λάικ στην τελευταία ανάρτηση της Παγχιακής)!
Γυρίσαμε δυστυχώς σε άλλες εποχές ΦΑΚΕΛΩΝΟΝΤΑΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ και καταγράφοντας ακόμη και τα λάικ των πολιτών στα μέσα δικτύωσης.
Συνεχίζει ο υπουργός να προκαλεί και να διχάζει.Του θυμίζουμε ότι παρά τις εξαγγελίες του περί μη μόνιμης παραμονής στα νησιά, ότι το ΕΣΤΙΑ μέχρι τις 23 Μαρτίου αφορούσε σε 5% συμμετοχή των νησιών του Β.Α. Αιγαίου με 1159 ωφελούμενους. Ας σταματήσει τους πανηγυρισμούς και ας αντιληφθεί ότι ένα μέτρο με το οποίο δίνεις μετρητά και δωρεάν στέγη αποτελεί παράγοντα προσέλκυσης νέων ροών ,με εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που εξαγγέλει (την δήθεν αποσυμφόρηση των νησιών σε βάθος χρόνου , το 2021) .Ακόμη και ο πιό αφελής θα το καταλάβαινε ότι δίνοντας προσελκυστικά προνόμια πρίν καν κριθείς πρόσφυγας ,μόνο με την αίτηση ασύλου (μετρητά κλπ ) μόνο απώθηση δεν προκαλείς.Τις σημερινές ροές προφανώς θα τις εντάξει στο πρόγραμμα αποσυμφόρησης του 2022.
(http://estia.unhcr.gr/…/estia-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%8 e%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b7-94/ ).
Συνεχίζει επίσης να θέλει μέσα στην κορύφωση της πανδημίας να θέλει να "στήσει" παράλληλες νέες δομές στα νησιά με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης ,ενώ κάθε βάρκα που φτάνει στα νησιά αποτελεί από μόνη της μία βιολογική βόμβα.Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό του πιό κάτω συνδέσμου.
https://infognomonpolitics.gr/…/isvoli-paranomon-metanast…/… ).
Ας σταματήσει τους "εκφοβισμούς", τα ψέματα, τον λαϊκισμό και το κυνήγι μαγισσών.
Διότι αν για τον κ. Μηταράκη παίζεται το πολιτικό του μέλλον, για την Χίο και τους κατοίκους της παίζεται η ύπαρξη του τόπου τους και της ζωής τους.
Ενίοτε η καταστροφή ενός τόπου, σημαίνει και πολιτική ανέλιξη. Αυτό δεν μας έχει διδάξει η ιστορία?

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ