"Μαστίγιο και καρότο" από το Δήμαρχο Χίου στους εργαζόμενους του Δήμου

Δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ενδώσει σε εκβιασμούς
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 30/09/2021 - 14:49

Ανοιχτός σε διάλογο με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης δημοτικών υπηρεσιών, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με «παράλογες απαιτήσεις» ή να «εκβιαστεί» .

Η συνέντευξή του πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των τελευταίων καταγγελιών που έκανε ο Σύλλογος των Εργαζομένων για την πρόθεση της δημοτικής αρχής -όπως προκύπτει από έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου- να «ενοικιάσει» εργαζόμενους από άλλους αναπτυξιακούς οργανισμούς καθώς και της καταγγελίας που έκανε ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Γιάννης Δελιγιάννης, επικαλούμενος πληροφορίες για κλείσιμο του τμήματος πληροφορικής, στο οποίο εργάζεται και ο ίδιος, ώστε να αναλάβει το συγκεκριμένο αντικείμενο ιδιώτης.

Ο Δήμαρχος μίλησε για «ψέμα» λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει το τμήμα πληροφορικής, αλλά επειδή είναι υποστελεχωμένο  θα μπορούσαν εξωτερικοί συνεργάτες - υπό την επίβλεψη του τμήματος-  να προσφέρουν υπηρεσίες.

Προτάσσοντας -όπως είπε- την εξυπηρέτηση των δημοτών, σημείωσε ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει λύσεις, με κάθε νόμιμο μέσο,  για να αντιμετωπίσει υπαρκτά προβλήματα, που παρουσιάζονται αφενός λόγω των μετακινήσεων υπαλλήλων -στα πλαίσια της εφαρμογής της κινητικότητας- αλλά και με τη μη έγκριση νέων μόνιμων θέσεων, αφού το υπουργείο στο για δύο συνεχόμενες χρονιές αίτημα του δήμου για πρόσληψη 22 εργαζομένων εγκρίνει μόλις 2 προλήψεις κατ' έτος!

Τέτοιες λύσεις, είπε, για την πρόσληψη π.χ. μηχανικών,  αναζήτησε η δημοτική Αρχή μέσω της ίδρυσης  αναπτυξιακού οργανισμού, στον οποίο όμως αντιδρούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και υπάρχει εμπλοκή αλλά και με τους «δανεικούς» υπαλλήλους.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες, για κάλυψη των κενών, κατ’ απαίτηση των προϊσταμένων τους και του Γενικού Δ/ντή», σημείωσε ο Στ. Κάρμαντζης, ο οποίος μάλιστα απέδωσε τα εύσημα στην πλειοψηφία -όπως είπε- των εργαζομένων του δήμου τους οποίους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν.

Ο Δήμαρχος, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, παρείχε πλήρη στήριξη στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Αντώνη Ζερβάκη, ο οποίος, όπως είπε, έχει στοχοποιηθεί, λέγοντας ότι πρόκειται για θεσμικό πρόσωπο και ξεκαθαρίζοντας ότι ο Δήμαρχος, που είναι πάνω από όλους έχει και την τελική ευθύνων των επιλογών. 

Τέλος στα πυρά που δέχεται από παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι έχουν γίνει εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του δήμου (τις αναφορές αυτές επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις από την παράταξη «Χίος Μπροστά» ο κος Καραβασίλης), απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και εκείνο που υπερισχύει είναι η εξυπηρέτηση του δημότη.

stohos_mas_na_exypiretisoyme_toys_dimotes_me_kathe_tropo

Σχετικά Άρθρα