Με γεμάτη ατζέντα η επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 28/01/2022 - 13:15

Ενημέρωση για την πορεία των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που αφορούν τη Χίο, έκανε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί.

Ο κ. Μουτζούρης, σε συνέντευξη τύπου και πλαισιωμένος από τους Aντιπειριφερειάρχες Χίου, αναφέρθηκε στην πορεία των έργων που ήδη υλοποιούνται, όπως στο έργο του αεροδρομίου και το έργο του Νοσοκομείου Χίου, αλλά και σε μελλοντικές εργασίες που σχεδιάζονται, όπως η παράκαμψη Καλλιμασιάς και Βροντάδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τοπική κοινωνία του Βροντάδου θα αποφασίσει για την κατασκευή ή όχι της παρακάμψης ενώ ήδη έχουν αποσταλεί στο τοπικό συμβούλιο οι δυο επικρατέστερες προτάσεις των μελετητών προκειμένου να εξεταστούν.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η παράκαμψη της Καλλιμασιάς καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ξεπεράστηκε η εμπλοκή με τους μελετητές και αναμένεται η προσαρμογή της μελέτης έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαμαρτυρίες κατοίκων.

Σε αναμονή βρίσκεται ωστόσο ο σχεδιασμός για το Λωβοκομείο Χίου καθώς ακόμη δεν έχουν συγκεντρωθεί και αξιολογηθεί οι προτάσεις για την αξιοποίηση του.

Τέλος ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι μετακομίζει στο κτίριο «Καλουτάς» η Διεύθυνση Μεταφορών αλλά και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ενώ αναμένεται συνάντηση με την πρυτάνισσα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη προκειμένου να συζητηθεί η αξιοποίηση τμήματος του κέντρου "Γεώργιος Καλουτάς" από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

me_gemati_atzenta_i_episkepsi_moytzoyri

Σχετικά Άρθρα