Μελέτη για κόμβους εισόδου - εξόδου στο αεροδρόμιο και νέος χώρος στάθμευσης

Π. Μπουγδάνος: Έως 21 Αυγούστου δημοπρατείται και η μετατόπιση του παραλιακού δρόμου του αεροδρομίου
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 17/07/2020 - 15:20

Προκηρύχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου η μελέτη, προϋπολογισμού 102.516 ευρώ, για την κατασκευή του κόμβου ή των κόμβων που θα απαιτηθούν για την ασφαλή είσοδο και έξοδο από το αεροδρόμιο Χίου καθώς και η κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης οχημάτων για την εξυπηρέτηση της κίνησης σ’αυτό.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που έρχεται να κουμπώσει στη μετατόπιση του παραλιακού δρόμου του αεροδρομίου, έργο το οποίο επίσης προκηρύσσει η Περιφερειακή Ενότητα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο, να δηλώνει στο Ράδιο «Α» ότι και τα δύο έργα στοχεύουν στην σωστή και εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και αφορούν το τμήμα των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια στο συνολικό έργο επέκτασής του.

Κατά τον ίδιο, στις 30/7 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών για την μελέτη κόμβων και χώρου στάθμευσης με παράλληλη πρόβλεψη για κίνηση πεζών και έως 20 με 21 Αυγούστου θα δημοπρατηθεί η μετατόπιση του δρόμου.

Σε ερώτημα για το που χωροθετείται το νέο πάρκινγκ αλλά και για το εάν οι κόμβοι θα είναι κυκλικοί απάντησε ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο των μελετητών.

 

meleti_gia_komvoys_eisodoy_exodoy_sto_aerodromio_kai_neos_horos_stathmeysis

Σχετικά Άρθρα