Μετά τη Χίο τώρα καίνε και στη Λέσβο

Κάψανε δομή φιλοξενίας του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού
Σάβ, 07/03/2020 - 21:09

Ενώ η Κυβέρνηση επιχαίρει που αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να λύσει το πρόβλημα ανάποδα μέσω των ΜΑΤ, τώρα επιτέλους τα κάνει... ίσια, με δομή στις Σέρρες, που φυσικά δεν φτάνει ούτε για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες - πρόσφυγες, το... αυγό του φιδιού έσκασε και στη Μυτιλήνη.

Έτσι μετά τον εμπρησμό στους Αλληλέγγυους της Χίου, σε αποθήκη ρουχισμού στη Λέτσαινα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε προσφυγική δομή του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη.

Όπως μεταδίδει το ΝΗΣΙ η Πυροσβεστική επιχειρεί για κατάσβεση αυτή την ώρα (8 μμ) στην περιοχή του Καρά- Τεπέ, απέναντι από τo κέντρο φιλοξενίας του Δήμου, στο πρώην καθαριστήριο Γλάρος, όπου έχει πυρκαγιά στον ημερήσιο καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family.

Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και 35 λεπτά από το κέντρο της Μόριας, το social center του Ελβετικού Σταυρού, One Happy Family, έκτασης έξι στρεμμάτων, παραμένει από το 2017 στέκι προσφύγων και μεταναστών, προσφέροντας απασχόληση και δραστηριότητες στους εγκλωβισμένους της Λέσβου. 
Καφενείο με ναργιλέ, χώρος κινηματογραφικών προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη, κηπουρική, αλλά και χίλιες μερίδες φαγητού από την κοινωνική κουζίνα εμπεριέχονταν στο πρόγραμμα «One happy family» του Ελβετικού Σταυρού, η συνολική επένδυση του οποίου κόστισε περισσότερες από 200.000 ευρώ.
Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Ελβετικός Σταυρός αποφάσισε να έρθει στη Λέσβο, ειδικά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι στη Μόρια τον χειμώνα του 2016-2017. 

Σχετικά Άρθρα