Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Μεταναστευτικό και νέο ΕΣΠΑ στην πρώτη συνάντηση Μουτζούρη και Δημάρχων Β. Αιγαίου

Παρ, 16/08/2019 - 14:31

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της "Α" για την πρωτοβουλία του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, να συγκαλέσει με το "καλημέρα" ανάληψης των καθηκόντων του σύσκεψη με τους νεοεκλεγμένους  Δημάρχους στο Βόρειο Αιγαίου με αντικείμενο το προσφυγικό - μεταναστευτικό, στην οποία θα γίνει επίσης ενημέρωση για το νέο ΕΣΠΑ.

Στην πρόσκληση που τους απευθύνει αναφέρονται τα εξής:

"Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Σας εύχομαι καλή και επιτυχημένη θητεία!

Σας παρακαλώ να συμμετάσχετε στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 4.9.2019 σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και, κυρίως, εργασίας με θέματα συζητήσεως τα παρακάτω:

  1. Διατύπωση κοινής θέσεως Δημάρχων – Περιφέρειας στο  θέμα «μεταναστευτικό» (το οποίο καθίσταται διαρκώς οξύτερο!).
  2. Ενημέρωση από τους αρμοδίους για το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ε.Ε."

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 15:19

Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε προβλέψει κανένα κωδικό χρημάτων για τον στολισμό της πόλης "κάρφωσε" σήμερα σε συνέντευξη του ο Δήμαρχος Χίου Στ. Κάρμαντζης τον προκάτοχο του.

Έτσι αναγκαστήκαμε, είπε ,να εξοικονομήσουμε μόλις 16.000 ευρώ και με αυτές γίνεται ο στολισμός της πόλης και οι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Άλλες 15.000 πρόσθεσε, δαπανήθηκαν για την αγορά ξύλινων οικίσκων αλλά αυτοί θα χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες δραστηριότητες και δεν αφορούν τον γιορτινό διάκοσμο.

Όσον αφορά τώρα τις ίδιες τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον Δήμαρχο τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από τις υπόλοιπες χρονιές  καθώς « 2.020 αστέρια θα φωτίζουν τη Χίο».  Με την λαμπρότητα που αρμόζει στο νησί μας,  ο Δήμος Χίου έχει ετοιμάσει μία σειρά δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους ώστε να υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά  όλοι μαζί το νέο έτο

Ο Δήμος Χίου διοργανώνει ένα δεκαήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία της πόλης από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Στο κέντρο της πλατείας θα δεσπόζει ένας χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με ξύλινους οικίσκους όπου οι σύλλογοι και οι τοπικοί φορείς θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, θα υπάρχουν  πολλές παιδικές δραστηριότητες , συναυλίες και φυσικά πολλή μουσική και χορός. Ο Άγιος Βασίλης, οι μάγοι και  τα αστέρια θα σας περιμένουν να χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς, να απολαύσουμε τοπικά γλυκίσματα , να ακούσουμε τα κάλαντα , να τραγουδήσουμε, να φτιάξουμε στολίδια και κατασκευές , να μαγειρέψουμε και πολλά άλλα που σας κρατάμε για έκπληξη!  Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τα καραβάκια, το έθιμο που όλοι λατρεύουμε επί χρόνια και  αποτελεί την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Οι φετινές  εκδηλώσεις στόχο έχουν να  προσφέρουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους στιγμές απόλαυσης , ευτυχίας και  ξεγνοιασιάς , γεμίζοντάς μας με ελπίδα και αισιοδοξία για το νέο έτος. Όλοι μαζί ενωμένοι,  με πολλή αγάπη θα δώσουμε το παρών για να γιορτάσουμε την πιο όμορφη γιορτή του έτους!

Αναλυτικά τώρα θα υπάρχουν

 

Χριστουγεννιάτικο Χωρίο στην Πλατεία

 

Έναρξη: 21 Δεκεμβρίου: Ομήρειο: Χριστουγεννιάτικο Gala «Το Μαγικό Ταξίδι των Ευχών»

21-31 Δεκεμβρίου: Πλατεία, καθημερινές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

31 Δεκεμβρίου: μεγάλη γιορτή για την υποδοχή του νέου έτους. Ανάδειξη εθίμου «Πρωτοχρονιάτικα Καραβάκια»

 

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει πριν ανοίξει τις πύλες του

 το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Από τις 10 Δεκεμβρίου:  Με γνώμονα την εμβληματική σημασία της ναυτιλίας εισάγουμε ένα νέο θεσμό για τα Χριστούγεννα με τίτλο «τα Γιορτινά Καραβάκια» ο οποίος θα αντικαταστήσει τα Καλικατζαράκια.

16-20 Δεκεμβρίου:  Γιορτάζουμε την «Εβδομάδα της Αγάπης»

Για το σκοπό αυτό θα παραχωρηθούν οικίσκοι για δράσεις ενημερωτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί δράση ανταλλαγής βιβλίων.