Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Μεταναστευτικό: Συγχαρητήρια Πλακιωτάκη στους Λιμενικούς της Χίου

Από το Λιμεναρχείο ξεκίνησε η περιοδεία του ΥΕΝ στο νησί
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 29/06/2020 - 12:08

Το Λιμεναρχείο της Χίου είναι ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη στη Χίο, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα ακριτικά νησιά. 

Ο Υπουργός που συνοδεύεται από τον  Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον επικεφαλής θαλάσσιας επιτήρησης, Αντιπλοίαρχο, Γιώργο Χριστιανό, συνεχάρη τους λιμενικούς για την διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού και τη φύλαξη των συνόρων.

Στο Λιμεναρχείο τον υποδέχθηκε η Λιμενάρχης, Ειρήνη Αργύρη, ο πρόσφατα προαχθής Γενικός Δ/ντής στο αρχηγείο του Λ.Σ., Γιάννης Αργυράκης και ο νέος Λιμενάρχης Πειραιά, συμπατριώτης μας, Γιώργος Σκανδάλης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στην φύλαξη των συνόρων τονίζοντας ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για τα γεωστρατηγικά συμφέροντά της.

Ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές πληρωμάτων και τους χιλιάδες “εγκλωβισμένους” ναυτικούς, λόγω των μέτρων του κορονοίου, τόνισε ότι  ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ενώ από την πλευρά της η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να διευκολύνει τα πλοία να αλλάξουν πληρώματα εντός των χωρικών της υδάτων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.