Μεταναστευτικό: Συγχαρητήρια Πλακιωτάκη στους Λιμενικούς της Χίου

Από το Λιμεναρχείο ξεκίνησε η περιοδεία του ΥΕΝ στο νησί
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 29/06/2020 - 12:08

Το Λιμεναρχείο της Χίου είναι ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη στη Χίο, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα ακριτικά νησιά. 

Ο Υπουργός που συνοδεύεται από τον  Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον επικεφαλής θαλάσσιας επιτήρησης, Αντιπλοίαρχο, Γιώργο Χριστιανό, συνεχάρη τους λιμενικούς για την διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού και τη φύλαξη των συνόρων.

Στο Λιμεναρχείο τον υποδέχθηκε η Λιμενάρχης, Ειρήνη Αργύρη, ο πρόσφατα προαχθής Γενικός Δ/ντής στο αρχηγείο του Λ.Σ., Γιάννης Αργυράκης και ο νέος Λιμενάρχης Πειραιά, συμπατριώτης μας, Γιώργος Σκανδάλης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στην φύλαξη των συνόρων τονίζοντας ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για τα γεωστρατηγικά συμφέροντά της.

Ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές πληρωμάτων και τους χιλιάδες “εγκλωβισμένους” ναυτικούς, λόγω των μέτρων του κορονοίου, τόνισε ότι  ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ενώ από την πλευρά της η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να διευκολύνει τα πλοία να αλλάξουν πληρώματα εντός των χωρικών της υδάτων.

 

 

sygharitiria_stoys_limenikoys_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα