Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Α. Μιχαηλίδης: Κάποιοι δεν λένε την αλήθεια για το προσφυγικό

Δήλωση του Βουλευτή του Σύριζα
Τρί, 26/11/2019 - 17:13

Μετά τις σημερινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη ότι δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για το μέγεθος των σχεδιαζόμενων κλειστών δομών στα νησιά και ότι ακόμα δεν γνωρίζει για το που ακριβώς αυτές θα δημιουργηθούν, σε συνδυασμό με αντίστοιχες δηλώσεις του Δημάρχου Χίου Στ. Κάρμαντζη στο Δημοτικό Συμβούλιο, εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα για την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά. Θυμίζουμε ότι μόλις προ ολίγων ημερών από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι η επιλογή των περιοχών έχει γίνει «σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές». Ανάλογη εικόνα συνεννόησης μετέφερε και ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ κ. Μηταράκης.

Είναι προφανές πως κάποιοι δεν λένε αλήθεια.

Σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύεται ανάγλυφα όχι μόνο η αναξιοπιστία της ΝΔ συνολικά γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και ο αιφνιδιαστικός, αδιαφανής και εν τέλει αυταρχικός τρόπος μέσω του οποίου επιχειρείται η εφαρμογή μέτρων στα νησιά όχι πρόσκαιρου και διαχειριστικού, αλλά μείζονος και μόνιμου χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 11:06

Διαφωνώντας με τη ρητορική της Περιφερειακής Αρχής ως προς το πλαίσιο της κινητοποίησης που θα γίνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στις 22 και 23 Γενάρη, η Περιφερειακή παράταξη "Συμπαράταξη Πολιτών" σε συνεργασία με δημοτικούς συνδυασμούς, κατεβαίνει στην κινητοποίηση, ξεκαθαρίζει όμως τη θέση της, προτάσσοντας το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα διεκδικώντας αποσυμφόρηση των νησιών και μη δημιουργία νέων δομών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες, με τις ιδεοληψίες και την τακτική της, κατάντησε τα νησιά μας αποθήκες ψυχών που αιτούνται άσυλο. Τώρα με κούφια λόγια, ανύπαρκτο σχέδιο, και σπασμωδικές κινήσεις ζητά να τα αποτελειώσει με την κατασκευή και νέων κλειστών κέντρων. Αδιαφορώντας για την καθολική αντίδραση στα σχέδια της. Οι κάτοικοι των νησιών σε απόγνωση το ίδιο και οι πρόσφυγες.

Η Περιφερειακή Αρχή μετά από παχιά λόγια και αδράνεια μηνών, εξαναγκάζεται από το λαϊκό αίσθημα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στις 22 και 23 του Γενάρη.

Μόνο που με τη συνθηματολογία και τις πρακτικές της επιλέγει να σπρώξει μια μερίδα του κόσμου σε λάθος κατεύθυνση και σε ακροδεξιές αγκαλιές και μια άλλη σε αποχή , αδυνατίζοντας εν τέλει το μέτωπο και τη στόχευση.

Συνεπείς στα λόγια μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ποια είναι τα βασικά επίδικα."