Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζη για την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων 21η Νοεμβρίου 2017

Δευ, 20/11/2017 - 19:02

"Η Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για την απόδοση της απαιτούμενης τιμής στα στελέχη τους, αλλά και ημέρα σκέψης για το ρόλο και την αποστολή τους.

Ειδικά για μας τους νησιώτες του Αιγαίου, έχει ξεχωριστή βαρύτητα η παρουσία και η αποστολή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, των ακοίμητων φρουρών του γένους των Ελλήνων, στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, το οποίο αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για την ειρήνη, την ευημερία και την προκοπή του τόπου μας.

Στην ακριτική περιοχή μας, οι φρουροί των συνόρων μας και οι υπερασπιστές της εθνικής μας ανεξαρτησίας είναι κομμάτι από την καθημερινή ζωή μας, μέρος της πραγματικότητας που ζούμε.

Μέσα από την καρδιά μου εκφράζω στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και ειδικά σε όσους και όσες υπηρετούν στα νησιά μας, τις καλύτερες ευχές μου, μαζί με τις ευχαριστίες και την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη όλων μας".

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 10:41

"Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε οπλισμένοι από τις χιλιάδες του λαού που χθες ομόφωνα στήριξαν τις απόψεις μας και έτσι προχώρημα να δώσουμε λύση δεν πάει άλλο… Το Βόρειο Αιγαίο είναι αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας δεν εκχωρείται σε κανέναν είναι ελληνικό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης πριν τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη,

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Μετανάστευσης χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτηση των νησιωτών του βορείου Αιγαίου, σημειώνοντας ότι κυβερνητικός στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών και η καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Όπως αναφέρει σε γραπτή δηλωσή του «οι νησιώτες σηκώνουν δυσανάλογο βάρος και είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο». 

«Το προσφυγικό δε θα λυθεί αύριο» τόνισε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγώντας ότι είναι ένα θέμα περίπλοκο που απαιτεί διεθνείς συμμαχίες. «Θα έχουμε και τεράστιο αριθμό προσφύγων από κλιματική αλλαγή» εξήγησε. 

Οι κινητοποιήσεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών, συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων κλειστές ενώ και επιστημονικοί φορείς, όπως το ΤΕΕ και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι συνεχίζουν για 2η ημέρα την απεργία τους.