Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου για την 28η Οκτωβρίου

Τετ, 27/10/2021 - 06:24

Άξιον εστί το χώμα που ανεβάζει μιαν οσμή κεραυνού στον από θειάφι του βουνού ο πυθμένας όπου θάλλουν οι νεκροί άνθη της αύριον.

Οδυσσέας Ελύτης

Αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Πέμπτη, εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σε συνεργασία με φορείς και Συλλόγους του τόπου μας.  Μιας επετείου συμβόλου του δυνατού ΟΧΙ ενός μικρού λαού, ειπωμένος ομόψυχα, με γνήσιο πατριωτισμό και θάρρος ενάντια στο φασισμό και στην υποδούλωση ανθρώπινων συνειδήσεων.

Το βροντερό αυτό ΟΧΙ μιας μάχης όλων των Ελλήνων στον επίδεξο κατακτητή, για την ακεραιότητα και τιμή της πατρίδας μας και οι επακόλουθοι αγώνες και μάχες, που δόθηκαν με αυτοθυσία για τα ιδανικά, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, απέδειξαν ότι ο φασισμό δεν είναι ανίκητος.

Οι ήρωες του ’40, μεταξύ των οποίων πάμπολλοι Χιώτες, σε στερεά και θάλασσα, προβάλλουν μπροστά μας και ιερό καθήκον μας είναι να αφουγκρασθούμε τα μηνύματά τους αποδεικνύοντας ότι είμαστε άξιοι απόγονοι άξιων προγόνων.

Τιμή και δόξα σ’ αυτούς που μας δίδαξαν «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», ότι κάτω από την Αγία Σκέπη οφείλουμε κι εμείς πάντα να αγωνιζόμαστε με αυτοθυσία και υπερηφάνεια και να αποφασίζουμε οι ίδιοι τον τόπο μας, λέγοντας ΟΧΙ και αποτρέποντας οποιουδήποτε είδους φασισμό.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα