Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την 11η Νοεμβρίου 1912

Δευ, 09/11/2015 - 19:01

Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1912, ο απελευθερωτής Ελληνικός Στόλος προσέγγισε τη Χίο και αποβίβασε τα Ελληνικά στρατεύματα στο νησί. Οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας το πολυπόθητο άγγελμα της Ελευθερίας. Η ιστορική αυτή ημερομηνία σηματοδοτεί τη δικαίωση των θυσιών των προγόνων μας και την ενσωμάτωση του νησιού μας στην Μητέρα Ελλάδα.

Από τότε, οι Χιώτες και οι Χιώτισσες, τιμούμε κάθε χρόνο την επέτειο της Απελευθέρωσης. 103 χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε όσους έδωσαν το αίμα τους για να είναι τα νησιά του Αιγαίου ελεύθερα.

Αποτίουμε τον απαιτούμενο φόρο τιμής και επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στα έργα της Ειρήνης και της Προκοπής, αλλά και την αποφασιστικότητά μας για την προάσπιση της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Στην φετινή Επέτειο της Απελευθέρωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μας κάνει την ύψιστη τιμή, ανταποκρινόμενος σε πρόσκλησή μας, να είναι μαζί μας στις εορταστικές εκδηλώσεις. Είναι βέβαιο ότι η παρουσία του κ. Προέδρου θα δώσει ιδιαίτερη λαμπρότητα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, μεταφέροντας το πολύτιμο μήνυμα της αρραγούς Εθνικής Ενότητας και της αδιαπραγμάτευτης πίστης στην Ελευθερία.

Αιώνια και άσβεστη η μνήμη των Ηρώων του 1912.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

 

 

Σχετικά Άρθρα