Μήνυμα Υπουργού Μετανάστευσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δευ, 08/03/2021 - 16:07

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση για το σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν οι γυναίκες στους χώρους εργασίας, ειδικά σε μια εποχή που αποτροπιαστικές μαρτυρίες σεξουαλικής βίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εφαρμόζουμε στην πράξη και τον σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες. Με το νέο Οργανισμό του Υπουργείου μας, πλέον, υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις 20 γυναίκες προϊστάμενοι, στελεχώνοντας το 50% περίπου των Τμημάτων, των Διευθύνσεων και των Γενικών Διευθύνσεων. Παράλληλα, 7 ικανές γυναίκες εργάζονται σε θέσεις διοικητών δομών φιλοξενίας και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, επιτελώντας πολύ σημαντικό έργο.

Κοντά τους, η Υφυπουργός, κ. Βούλτεψη, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κ. Αγαπηδάκη, και η νέα μας Υπηρεσιακή Γραμματέας, κ. Κουλούρη, συνθέτουν μία σύγχρονη και αποτελεσματική ομάδα. Ομάδα που αποδεικνύει ότι στο Υπουργείο μας δεν υπάρχει «γυάλινη οροφή».

Σήμερα, στέλνουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα. Ότι, δηλαδή, από τα πάνω προς τα κάτω σε κάθε -δημόσιο ή ιδιωτικό- οργανισμό η γυναίκα πρέπει να απολαμβάνει εμπιστοσύνης, εργασιακής ασφάλειας και αξιοκρατίας”.

Σχετικά Άρθρα