Μητροπολίτης, Δήμαρχος και Κ. Μουσουρούλης στην Κύπρο

Τετ, 27/03/2019 - 20:57

Τιμητική για τη Χίο η σημερινή ημέρα στο αδελφό νησί της Κύπρου αφού στο Προεδρικό Μέγαρο, έγινε η έναρξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Από τον Όμηρο και τον Ησίοδο στην Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία»

Μεταξύ των ομιλιτών ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος που μίλησε για τη σχέση των πατέρων της εκκλησίας με τον Όμηρο. Στο Συνέδριο χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς αναδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς Κυπρίων και Χιωτών.

Στην φωτογραφία, ο Σεβασμιώτατος ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον συμπατριώτη μας πρώην υπουργό και Βουλευτή Κ. Μουσουρούλη που έχει συγγενικούς δεσμούς με τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Μουσουρούλη.

Οσον αφορά την επίσκεψη από το γραφείο τύπου του Δημάρχου ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Στην Κύπρο βρίσκεται ο Δήμαρχος Χίου, προσκεκλημένος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κου Κωνσταντίνου Χαμπιαούρη προκειμένου να συμμετάσχει στο 3ο Συνέδριο της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας, σε μια θεματική με ιδιαίτερη αναφορά στον Όμηρο.

Μετά την παρουσία του κου Υπουργού πέρυσι το καλοκαίρι στη Χίο, είναι μια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τη Χίο, με κέντρο αναφοράς τον Όμηρο.

Παράλληλα ο Δήμαρχος, μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κο Μάρκο θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κο Χρυσόστομο.

Επιπρόσθετα υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις του Δημάρχου Χίου με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, τον Δήμαρχο Λεμεσού και τον Δήμαρχο Κερύνειας, με την οποία είναι αδελφοποιημένη η Χίος.

Τέλος ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί τον αστυνομικό σταθμό της Αραδίππου, ο οποίος μαζί με τον Δήμο Χίου με το κτίριο του Λιμεναρχείου συμμετέχουν στο Interreg Ελλάδα-Κύπρος."

Σχετικά Άρθρα