Μόνιμες θέσεις για μόνιμες ανάγκες στο Νομικό πρόσωπο του Δήμου Χίου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης
Πέμ, 15/03/2018 - 17:51
Μ. Σκούφαλος

Αυτό ξεκαθαρίσαμε για πολλοστή φορά στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, στις 9-3-2018, μέσω της εκπροσώπου μας Κλαίρης Κωστάλα.

Η λογική της ανταποδοτικότητας που φαίνεται να κυριαρχεί πλέον σε κάθε δράση που αναλαμβάνει ο Δήμος και το Νομικό Πρόσωπο προς τους δημότες καταργεί κάθε έννοια κοινωνικής παροχής, μετατρέποντας τις κοινωνικές δομές σε «επιχειρήσεις».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και προτάσεις των εργαζομένων, έχουμε καταθέσει τη θέση μας για την ανάγκη κάλυψης των κενών σε προσωπικό με προσλήψεις μόνιμου καταρτισμένου και εξειδικευμένου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, που είναι και η θέση αρχής μας.

Φυσικά οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν παγώσει ελέω κυβερνήσεων που επέβαλλαν τα μνημόνια σε πλήρη ταύτιση με την Ε.Ε. και τους δανειστές, και για το λόγο αυτό αναγκαστικά έχουμε συναινέσει και σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου κ.λπ., τονίζοντας πάντα την ανάγκη διαφάνειας στις διαδικασίες, την θέση κριτηρίων, όχι μόνο για να εξασφαλίζεται το πλέον ικανό προσωπικό για τις δομές, αλλά και για να μην πέφτουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θύματα υποσχέσεων και εξάρτησης από την εκάστοτε διοίκηση, χωρίς βεβαίως να εισακουόμαστε και χωρίς να απέχουμε από το αίτημα των μόνιμων προσλήψεων.

Δεν είναι δυνατόν όμως, το κόστος αυτών των προσλήψεων ορισμένου χρόνου, να μεταφέρεται στους δημότες. Στους δημότες – ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει το Ν.Π., για τις οποίες ήδη πληρώνουν και ανταποδοτικά και φόρους.

Επειδή δε τα τελευταία αυτά χρόνια, βρισκόμενοι πάντα με το πιστόλι στον κρόταφο ως προς την ανάγκη λειτουργίας των δομών και για να μη διαταραχτεί η εύρυθμη ροή τους, ώστε οι δημότες να μετέχουν όλων των παροχών που πρέπει να προσφέρει το ΝΠ, συμφωνούσαμε, αλλά όπως φαίνεται είναι μια κατάσταση που παγιώνεται, μια κατάσταση που οδηγεί σε δημιουργία μελλοντικών επιχειρήσεων, μια κατάσταση που εξυπηρετεί και τη Δημοτική Αρχή. που δεν αυξάνει την απαιτούμενη επιχορήγηση, αλλά και την κυβέρνηση με τις μόνιμες περικοπές των προϋπολογισμών.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, αναγνωρίζοντας όμως την ανάγκη της λειτουργίας των δομών, που αφορούν τους δημότες μας ψηφίσαμε λευκό καταγγέλλοντας αυτή την κατάσταση στην οποία πλέον είναι συνυπεύθυνη η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου.-

Σχετικά Άρθρα