Μονόδρομος ο Θόλος για τη δημιουργία δομής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 06/04/2021 - 09:05
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μονόδρομο χαρακτήρισε την επιλογή του Θόλους για τη δημιουργία δομής προσφύγων - μεταναστών ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια".

Όπως είπε μελετητικά έχει ωριμάσει η δημιουργία της δομής στην συγκεκριμένη περιοχή και από τη στιγμή που είναι πλέον πεπεισμένος ότι η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου δεν θα προτείνει κάποιο άλλο χώρο, προχωράει ο σχεδιασμός, όπως έχει προγραμματιστεί, θεωρώντας μάλιστα ότι η περιοχή είναι κατάλληλη για το κέντρο το οποίο θα είναι -όπως επανέλαβε- ελεγχόμενο με δυνατότητα εισόδου - εξόδου το διάστημα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Παράλληλα μέσα σ'αυτό θα λειτουργεί η κλειστή δομή για τους νεοεισερχόμενους αλλά και για όσους πρέπει να επιστραφούν, μετά την απόρριψη του αιτήματος ασύλου.

Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης επικαλέστηκε ως επιχείρημα και το γεγονός ότι υπάρχει δικαστική απόφαση που επιβάλλει την παύση λειτουργίας του ΚΥΤ στην ΒΙΑΛ.

Ο κος Μηταράκης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, λέγοντας ότι τους 14 τελευταίους μήνες υπάρχει αποσυμφόρηση των νησιών, η Χίος πλησιάζει -είπε- στα όρια της χωρητικότητας του ΚΥΤ και θα έχει πέσει κάτω από αυτά μέσα στο μήνα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων αντιδράσεων κατοίκων στην περίπτωση κατασκευής του κέντρου στο Θόλος τόνισε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων επιζητούν λύση στο πρόβλημα.

 

Σχετικά Άρθρα