Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Μονοκούκι... ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV

Aλλος ένας μαραθώνιος μετάδοσης
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 19/05/2014 - 02:53

Ιστορία κι' αυτές οι εκλογές, όσον αφορά τον πρώτο γύρο τους, που ήταν άλλη μιά δοκιμασία για το μεράκι αλλά και τις αποδειγμένες αντοχές, της ομάδας της Αλήθειας, αλλά και όσων συνεργάστηκαν μαζί μας. Τι κρατήσαμε λοιπόν απ' αυτές και άλλη μιά μαραθώνια μετάδοση αποτελεσμάτων, που τις ακολούθησε. Τις έξυπνες απαντήσεις και το χιούμορ των πολιτών στα ρεπορτάζ μας. Αν ακούγαμε την αγωνία της μάνας τι να ψηφίσει, με δυό παιδιά που λέει ο λόγος στα ψηφοφέλτια... ίσως οι υποψήφιοι να ήταν πιό νηφάλιοι στην αντιπαράθεση τους. Το ίδιο αν άκουγαν όλοι τον Γιώργη Μισετζή, καμμιά σχέση τα "Σπιτάκια" του με τις εκλογές, θα καταλάβαιναν ότι δουλειά των αιρετών είναι να φέρνουν φρέσκο χρήμα στο νησί. 'Η την φωνή του άλλου Γ. Μισετζή, του μουσικού, που είπε στους υποψήφιους, τι σημαντικό είναι ν' ακούμε στα αφτιά μας, τους ήχους της Μυροβόλου, ή του Χρ. Καραχάλιου, που είπε ότι το μήνυμα των εκλογών είναι, να μάθομε να συνεργαζόμαστε, ή για μην ξεχαστούμε, την προτροπή της "παλιάς καραβάνας" της Αυτοδιοίκησης, του Αρ. Ζαννίκου, που προέτρεψε να μην μεταβάλλομε την δεύτερη Κυριακή σε εβδομάδα Κολάσεως. Τον προβληματισμό των συζητήσεων συμπλήρωσαν οι Ανδρέας Μιχαηλίδης, Σίμος Παλτσανιτίδης, Μιχάλης Πιπίδης, Γιάννης Μαλαφής, Γιούλα Αργυρούδη,  και με τις άκρως πολιτικές παρεμβάσεις του ο Βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος. Να σημειωθεί ότι πίσω από τις κάμερες και στη Νομαρχία, ήταν όλο το τεχνικό επιτελείο της Αλήθειας, μπροστά το δημοσιογραφικό της και στον πάνω όροφο... ο Θανάσης Φρυδάς, με το επιτελείο του, στο βασίλειο των υπολογιστών του, που μας έδινε και τις καλαίσθητες κάρτες, που είδαμε, με σπεσιαλίστα του είδους, τον μόλις 22χρονο Μανώλη Πιτυανό. Νεώτερα την ερχόμενη Κυριακή την ίδια ώρα, με την ίδια αγωνία, αλλά στο τέλος με γιορτή, εκτός αν οι εκλογές είναι γιορτή κάποιου άλλου και όχι της Δημοκρατίας

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Κυρ, 08/12/2019 - 12:06

 

Στη συζήτηση που έγινε για κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρματζη , στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφέρειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά το πλαίσιο των αιτημάτων, και βασικά οι περισσότεροι Δήμοι υιοθετούν τα κλειστά κέντρα, και διαφωνούν στον αριθμό των εγκλείστων και στην τοποθεσία που θα γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κινητοποίηση της Τετάρτης για το κλείσιμο του Δήμου Χίου, αλλά δήλωσε ότι στηρίζει κινητοποιήσεις που θα γίνουν με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε και στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο και είναι το εξής:

  • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε θέση που τα τυγχάνει της έγκρισης της τοπικής κοινότητας.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Η κινητοποίηση  που γίνεται από τη μεριά δημάρχων και της περιφέρειας για κλείσιμο των υπηρεσιών για 1 ημέρα είναι προκλητική όταν στην ουσία και από τα αιτήματα τους δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

ΧΙΟΣ 8-12-2019