Χίος, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Ν. Μηταράκης: Σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια δρομολογείται το χωροταξικό, μείζονος σημασίας ζήτημα για τη Χίο

Σάβ, 14/12/2019 - 07:15

Με σημερινή τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, δόθηκε νέα παράταση της εξαίρεσης των Δ.Ε. Ομηρούπολης, Ιωνίας και Χίου, μέχρι και τις 31 Σεπτεμβρίου 2020, από την εφαρμογή των διατάξεων των παλαιών Γ.Π.Σ.

Έτσι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020, εξαιρούνται από την εφαρμογή του Άρθρου 51 παρ. 15 του Ν. 4178/2013 που αφορά στις χρήσεις γης και δεν εφαρμόζονται δεσμευτικά οι διατάξεις των παλαιών  Γ.Π.Σ. η εφαρμογή των οποίων θα αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη των Δημοτικών Ενοτήτων.

Σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε καταθέσει και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα για το νησί της Χίου.

Ο υφυπουργός κ Μηταράκης δήλωσε σχετικά:

«Στόχος της Κυβέρνησης, είναι μέσα από την εκπόνηση των απαραίτητων πολεοδομικών μελετών, να προωθηθεί τόσο η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική ευημερία, όσο και η προστασία του περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια, θα δρομολογήσουμε το σημαντικό ζήτημα του χωροταξικού, που αποτελεί ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για το νησί μας».

Σχετικά Άρθρα

Ο Κώστας Μαρδάς, υπενθυμίζει όσα… «αγνοεί» το υπουργείο Εξωτερικών
Παρ, 17/01/2020 - 14:45

«Πριν φθάσει το ερευνητικό ή το γεωτρύπανο της Τουρκίας στην θεωρούμενη ελληνική υφαλοκρηπίδα, εκτός από την ελληνική ακτοφυλακή, πρέπει να επιστρατεύσουμε και την... "ακτοφυλακή" των ελληνικών επιχειρημάτων, θυμίζοντας και στους Αμερικάνους και στη Γαλλία και στο Σάρατζ και στο Χαφτάρ ότι: Μας χρωστάνε!..
Μας χρωστάνε την απελευθέρωση από το καθεστώς του απεχθούς δικτάτορα Καντάφι, τον οποίο - βέβαια - εμείς οι προοδευτικοί θαυμάζαμε!..».

Αυτά, μεταξύ άλλων, είπε  στην πρωινή εκπομπή  του ΣΚΑΪ, καλεσμένος του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου,  ο Χιώτης δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, σημειώνοντας πως την Τρίτη,  η νέα Συμφωνία για την επέκταση της Σούδας με τις τρείς νέες βάσεις σε Βόλο - Λάρισα- Αλεξανδρούπολη, που πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ δίχως ανταλλάγματα  για το Αιγαίο,  συζητείται στη Βουλή. Και συζητείται, επίσης δίχως  ρητή διαβεβαίωση του Τραμπ στον Μητσοτάκη για αποτροπή νέου Αττίλα στα νησιά...

Ο δημοσιογράφος- συγγραφέας τόνισε:

«Πρέπει να επικαλεστούμε ότι η Ελλάδα, επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, για οκτώ ολόκληρους μήνες, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2011, έδωσε τη βάση της Σούδας για τις επιχειρήσεις που  - για να είμαστε δίκαιοι - οδήγησαν στην σημερινή καταστροφή του κράτους  καθώς,  αεροπλάνα Μιράζ της Γαλλίας και Μιράζ του Κατάρ, βομβάρδιζαν επί δικαίων και αδίκων, με την υποστήριξη ελληνικού ιπτάμενου ραντάρ που τους έδινε εικόνα στο πλαίσιο της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων του ΟΗΕ. Και τελικά, ο Ομπάμα, για να σκοτώσει τον Καντάφι, σκότωσε 30.000 μαχητές αλλά και αμάχους…».

 Πρέπει, λοιπόν, να ζητήσουμε ανταλλάγματα έναντι της Τουρκίας- επέμενε ο Κώστας Μαρδάς, χωρίς όμως παραβλέπουμε ότι :
«Προσφέροντας βάσεις, είμαστε στο στόχο των ιρανικών πυραύλων, όπως προειδοποίησε ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα με επιστολή του στην εφημερίδα "Καθημερινή", μετά τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί από τον Τραμπ».

Ο συμπατριώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη να απαντήσουμε στον Τσαβούσογλου  με τεκμηριωμένα στοιχεία για την ελληνικότητα των νησίδων που αμφισβητεί η Τουρκία, μεταξύ των οποίων και των Οινουσσών που απελευθέρωσε ο ελληνικός στρατός το 1912.

 (Σε αυριανή μας  ανάρτηση θα παραθέσουμε τα ιστορικά  του στοιχεία από τη βιβλιοθήκη Κοραή και το σχετικό βίντεο ).