Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών

Η Π.Ο.Α. με Α.Β.Α. καταδικάζει τα επεισόδια ενάντια στον Υφυπουργό Εργασίας
Τετ, 15/01/2020 - 10:05

Με δύο ανακοινώσεις της η  Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.με Α. Βορείου Αιγαίου καταδικάζει τα επεισόδια ενάντια στον υφυπουργό Εργασίας και Κυβερνητικό Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και την απόπειρα μιας μειοψηφίας να δημιουργηθούν εντάσεις, κατά την  προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με θέμα το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό και παράλληλα υπενθυμίζει τις θέσεις της για το ζήτημα.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Η Π.Ο.Α.με Α.Β.Α. στηρίζει το αίτημα που εκφράζεται από τη μεγάλη  πλειοψηφία των νησιών να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή προσφύγων, να κλείσουν ολα τα Hotspot τώρα. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτ τόσο για τα νησιά μας, όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες αθλιότητας.

Μόνο ρεαλιστικό αίτημα είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών από τα νησιά και τη χώρα. Όχι στην μετατροπή των νησιών μας σε «ΦΥΛΑΚΕΣ ΨΥΧΩΝ». Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, θα χειροτερέψουν το πρόβλημα αφού ετοιμάζονται νέα hot spots, πολύ μεγαλύτερα από τα υπάρχοντα και «κλειστά». Δηλαδή φυλακές που θα οδηγήσουν σε νέες εκρηκτικές και απάνθρωπες καταστάσεις.

Καθένας και καθεμιά, όσοι σταθερά έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και τη θέση τους για κλείσιμο του hot spot κόντρα στις αποφάσεις ΕΕ – Τουρκίας – Ελλάδας πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά! Έχουν τεράστια ευθυνοι και οι τοπικοί άρχοντες που δεν υλοποιούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις στηρίζοντας σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την πρόταση για κλειστά κέντρα στο όνομα του ρεαλισμού.

Εδώ και τώρα Απαιτούμε να κινητοποιηθούμε για:

- Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots και για το νησί μας η ΒΙΑΛ. Κανένα νέο κέντρο! Στη Χίο να υπάρχει ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

- Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφa στους πρόσφυγε για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους. Σε όλη τη διαδικασία να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες.

- Ειδική  μέριμνα για τα ΑμεΑ θύματα των πολέμων.

- Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

- Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό."

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:38

Σπάνια ευαισθησία...

Συμπολίτης ΑμΕΑ από τον Καταρράκτη ευχαριστεί τον Δήμαρχο Χίου γιατί του υποσχέθηκε μια ράμπα ΑμΕΑ στο χωριό του και αυτό υλοποιήθηκε.

Στο θέμα αναφέρεται και ο Δήμαρχος σε σχετική ανάρτηση του σημειώνοντας: 

"Το είχαμε υποσχεθεί και το πραγματοποιήσαμε.Μια ράμπα για ένα συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, για να μπορεί να απολαμβάνει την θαλασσα και το μπάνιο του στον Καταρράκτη που διαμένει. Δυσκολή κατασκευη όμως ολοκληρώθηκε όπως βλέπετε στις φωτογραφίες"

Εννοείται βεβαίως ότι η ράμπα είναι δημόσια που σημαίνει ότι όσα ΑμΕΑ επιθυμούν ένα μπάνιο στον Καταρράκτη τώρα μπορούν να το πραγματοποιήσουν.