Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Να μονιμοποιηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 16/06/2020 - 15:24

Να σταματήσει η 6μηνη παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά και να επιστρέψουμε στο μόνιμο καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, τονίζοντας ότι τα μικρότερα νησιά όπως οι Οινούσσες και τα Ψαρά πρέπει να έχουν μηδενικό ΦΠΑ.

«Είναι δίκαιο το αίτημα του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για την μόνιμη διατήρηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ» τόνισε ο κ.Μπουγδάνος αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει την ταύτιση του μειωμένου ΦΠΑ με το μεταναστευτικό και τον κορωνοϊό.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 06:27

Ένα ταχύπλοο σκάφος κατάφερε να ξεφύγει χθες από την συνεχή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από το Λιμενικό Σώμα και να φτάσει στις 6,30 μ.μ. στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο του Βροντάδου. Οι επιβάτες όμως δεν ήταν μετανάστες – πρόσφυγες αλλά Τούρκοι υπήκοοι, εύποροι με τις οικογένειες τους, που δήλωσαν αμέσως ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας , επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το καθεστώς Ερντογάν.

Οι 22 συνολικά Τούρκοι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο. Τους επιβλήθηκε ατομικά πρόστιμο 5000 ευρώ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από χώρα που πλήττεται από κορωνοϊό, ενώ ένας Τούρκος και ένας Αφγανός υπήκοος υποδείχθηκαν από τους ίδιους ως διακινητές τους.

Από το Λιμεναρχείο, μετά τις σχετικές ανακρίσεις οι ζητούντες άσυλο και οι διακινητές παραδώθηκαν  στην Αστυνομία η οποία τους οδήγησε στην Δομή Απομόνωσης της Λευκωνιάς απ' όπου συνεργείο του ΕΟΔΥ θα τους πάρει δείγματα για κορωνοϊό.