Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών

Πέμ, 15/10/2015 - 16:41

 Το παρακάτω ψήφισμα αποφασίστηκε από το ΔΣ του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου καθώς και από το Σύλλογο Γυναικών Χίου.

Αφορά  τους συνδικαλιστές που διώκονται στη Σάμο για τη φασιστική αιμοδοσία που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή "μόνο για Έλληνες" και αντιστάθηκαν

Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης, πράξη ζωής προς όλους τους ανθρώπους. Το αίμα δεν έχει φυλή – δεν έχει χρώμα. Όταν γίνεται όμως από την ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, παίρνει φασιστικό - ρατσιστικό χαρακτήρα.

Η ρατσιστική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» που εμπνεύστηκε το φασιστικό έκτρωμα των υμνητών του Χίτλερ, βρήκε απέναντί του τους συνδικαλιστές και τους φορείς τις Σάμου, οι οποίοι δικάζονται αυτές τις μέρες.

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛOYME την ποινικοποίηση του αγώνα των συνδικαλιστών και των φορέων της Σάμου, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει η ρατσιστική αυτή αιμοδοσία.

Η δίκη αυτή έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων, νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά και φυλετικά κριτήρια.

Παίρνει καθαρή θέση υπέρ της ναζιστικής και δολοφονικής οργάνωσης της Χ.Α. και υπέρ των πολιτικών-ιδεολογικών της πεποιθήσεων (παρ’ ότι για το σύνολο των ηγετικών της στελεχών εκκρεμούν δίκες που φτάνουν μέχρι την σύσταση δολοφονικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα πριν λίγες μέρες ο αρχηγός της ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν δύο χρόνια.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των αστικών κομμάτων που με τον τρόπο τους «χαϊδεύουν» την Χ.Α. και θρέφουν το «αυγό του φιδιού».

Η ποινικοποίηση αυτού του αγώνα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συνδικαλιστές.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα να απομονώσουν την φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

 

Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη

και πρέπει να γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Χίος, 15/10/2015

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 06:27

Ένα ταχύπλοο σκάφος κατάφερε να ξεφύγει χθες από την συνεχή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από το Λιμενικό Σώμα και να φτάσει στις 6,30 μ.μ. στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο του Βροντάδου. Οι επιβάτες όμως δεν ήταν μετανάστες – πρόσφυγες αλλά Τούρκοι υπήκοοι, εύποροι με τις οικογένειες τους, που δήλωσαν αμέσως ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας , επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το καθεστώς Ερντογάν.

Οι 22 συνολικά Τούρκοι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο. Τους επιβλήθηκε ατομικά πρόστιμο 5000 ευρώ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από χώρα που πλήττεται από κορωνοϊό, ενώ ένας Τούρκος και ένας Αφγανός υπήκοος υποδείχθηκαν από τους ίδιους ως διακινητές τους.

Από το Λιμεναρχείο, μετά τις σχετικές ανακρίσεις οι ζητούντες άσυλο και οι διακινητές παραδώθηκαν  στην Αστυνομία η οποία τους οδήγησε στην Δομή Απομόνωσης της Λευκωνιάς απ' όπου συνεργείο του ΕΟΔΥ θα τους πάρει δείγματα για κορωνοϊό.