Ναι σε ήπια νέα Δομή μεταναστών είπε τοπικά η Ν.Δ.

Κλειστή, ελεγχόμενη, με παράλληλο κλείσιμο της ΒΙΑΛ
Πέμ, 19/11/2020 - 21:46

Τελικά ο… κορωνοϊός, έκανε καλό τοπικά στην Νέα Δημοκρατία που έβαλε φουλ τις μηχανές στηριγμένη πρώτα στο καλό μεταναστευτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αφού είναι καθαρό ότι ο Νότης Μηταράκης έχει αντιστρέψει τα αρνητικώς κείμενα και δεύτερον στην ύπαρξη πλέον Προέδρου και ΝΟΔΕ στην Νέα Δημοκρατία.

Έτσι σήμερα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των στελεχών της Ν.Δ. στο νησί αλλά και σε Περιφερειακό επίπεδο, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Ν.Δ. Γιώργου Στεργίου, παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης.

Σ’ αυτήν πήραν μέρος όλα τα στελέχη και μέλη της Ν.Δ. που δρούν στον χώρο κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενδεικτικά οι Αντιπεριφερειάρχες Π. Μπουγδάνος Π. Βρουλής, και Ν. Νύκτας, η Χρ. Καλογήρου, ο Δήμαρχος Χίου Στ. Κάρμαντζης, Αντιδήμαρχοι που βρίσκονται στον χώρο της Ν.Δ. ο Σταύρος Μιχαηλίδης και ο Κ. Τρομπούκης, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βιβή Ποταμούση, ο πρώην Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, ο Παναγιώτης Μανδάλας, οι Γιάννης Ξενάκης, Παύλος Καλογεράκης, Ανδρέας Βεργίτσης, Γιάννης Καραβασίλης και πολλοί άλλοι, οι οποίοι κατ’ αρχήν συμφώνησαν ότι η Ν.Δ. οφείλει πλέον να καταθέσει και τοπικά τις θέσεις της για το μεταναστευτικό αλλά και να στηρίξει την Κυβερνητική πολιτική, που τώρα πιά έχει απτά αποτελέσματα, κάτι που παραδέχτηκαν όλοι.

Ως θετικά γεγονότα σημείωσαν το σφράγισμα των συνόρων, την ελαχιστοποίηση των ροών, την μείωση του αριθμού μεταναστών στο νησί και γενικά την αντιστροφή του κλίματος από τα ατυχέστατα γεγονότα των ΜΑΤ.

Από την μεριά του υπουργού τονίστηκε ότι στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε, η λύση βρίσκεται μόνο σε μια ήπια κλειστή Δομή εκτός Αστικού ιστού, με κλείσιμο της ΒΙΑΛ, με ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο, όπου θα βρίσκονται μέσα όλοι οι παράνομα εισελθόντες χωρίς να μπορούν να διαμένουν ακόμα και σε διαμερίσματα.

Σ’ αυτό συμφώνησε η πλειοψηφία των παρευρισκομένων, ενώ ακούστηκαν και απόψεις περί απουσίας κάθε δομής, άμεσου απεγκλωβισμού κ.λ.π.

Εκείνο που επίσης τελικά ειπώθηκε είναι ότι σε δεύτερο χρόνο αλλά πάντως άμεσα, πρέπει να υποδειχθεί και ο… επίμαχος τόπος, που θα μετακομίσει οργανωμένα πλέον το σκορποχώρι της ΒΙΑΛ, αλλά ήταν σαφές ότι όλοι θα προτιμούσαν  αυτός να ανήκει στο Δημόσιο για να αποφευχθούν πάλι ατέρμονες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανούσιες εντάσεις.

 

Σχετικά Άρθρα