«Ναι στον Καρά Τεπέ, αλλά με φράχτη!»

Τα πάνω κάτω έφερε ο Μουτζούρης στο γεύμα με την Μπ. Γκμίντερ της Task Force, προκειμένου να μη γίνει η νέα δομή
Τετ, 22/09/2021 - 17:35

Τα πάνω - κάτω έφερε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης προτείνοντας να παραμείνει ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, αλλά με φράχτη, στο δείπνο που είχε με την επικεφαλής της Task Force της ΕΕ και διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ για το Μεταναστευτικό (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ.

Το γεύμα έγινε σήμερα το μεσημέρι, σε παραδοσιακή ταβέρνα στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε το «Ν», η κ. Γκμίντερ φάνηκε να βρίσκεται σε αδιέξοδο απέναντι στις διαφωνίες που συναντά για τη δημιουργία νέας δομής στη Βάστρια. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης λίγες ώρες μετά επανέλαβε «Να μην τολμήσετε να κάνετε νέα δομή, θα τους βρείτε όλους απέναντι». Και ο κ. Μουτζούρης βλέποντας το αδιέξοδο της κ. Γκμίντερ και του όλου «πλαισίου» που συμβολίζει (Task Force, Ευρωπαϊκή Ένωση…) προσέθεσε: «Αφού θέλετε ένα μικρό κέντρο καταγραφής, ας παραμείνει ο Καρά Τεπές και ας μπει περιμετρικά φράχτης, ώστε να μην υπάρχει και πρόβλημα στους διαμένοντες με τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες»!

Ανατροπή λοιπόν Μουτζούρη, χωρίς όμως να υποχωρεί από τη θέση του για νέα δομή αφενός, και αφετέρου με τον «φράχτη» και το περιεχόμενο που του προσδίδει να ικανοποιεί… πολλές πλευρές του μεγάλου του ακροατηρίου…

 

Της Ανθής Παζιάνου από το Νησί της Μυτιλήνης

Σχετικά Άρθρα