Νέα... Φάρκαινα στα Λιβάδια

Παρ, 01/04/2022 - 16:39

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου δόθηκε σήμερα η έγκριση δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Αιγαίου για την εκκίνηση της διαδικασίας δημοπράτησης του σημαντικότατου έργου «Δημιουργία χώρου αναψυχής στην περιοχή Λιβαδίων» με προϋπολογισμό 600.000€.

Ειδικότερα με το συγκεκριμένο έργο πνοής προβλέπεται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες που θα συντελέσουν στη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής:

1. Κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης.

2. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5.

3. Παιδικές χαρές.

4. Επίστρωση με ελαστικό χυτό συνθετικό τάπητα (ταρτάν). Ο χώρος περιμετρικά του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και των παιδικών χαρών θα χρησιμοποιηθεί ως στίβος για τρέξιμο. Προβλέπεται η επίστρωση του με χυτό ελαστικό συνθετικό τάπητα (ταρτάν) πάχους 13-15 χιλ.

5. Εξοπλισμός Χώρου Αναψυχής. 

6. Εργασίες Πρασίνου.

7. Εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Με το έργο αυτό θα δημιουργηθεί ένα φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον με χώρους αναψυχής σύγχρονους, ασφαλείς και φιλικούς προς τον χρήστη, προσαρμοσμένους στον φυσικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της περιοχής. Ειδικότερα, θα βελτιωθούν οι υφιστάμενες υποδομές και θα αξιοποιηθεί πλήρως και ο υπόλοιπος χώρος, ενώ θα αυξηθεί και η ασφάλεια στις παιδικές χαρές. Απώτερος σκοπός του είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ενώ μέσα από την ανάπλαση του χώρου θα προσφερθεί μια θετική προοπτική σε βάθος χρόνου, για ολόκληρη την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα