Νέες βολές των δημοτικών υπαλλήλων για τον ΑΟΤΑ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 02/03/2023 - 15:08

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί για μια ακόμη φορά σημείο τριβής της δημοτικής αρχής με το σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χίου, με αφορμή δηλώσεις της δημοτικής αρχής και του πρώην Γεν. Γραμματέα του Δ.Χίου και νυν Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΟΤΑ σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, μετά την καταψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της ανάθεσης μελέτης στον Οργανισμό για το νέο βρεφονηπιακό σταθμό Βροντάδου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Γατανά χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις που έγιναν και επέμεινε στην πάγια θέση τους ότι αντί της δημιουργίας τέτοιων οργανισμών, που όπως είπε, λειτουργούν ως μέσο εκχώρησης έργου του δήμου σε ιδιώτες, θα πρέπει η δημοτική αρχή να διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα παρακάτω:

"Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις της δημοτικής αρχής και του πρώην Γεν. Γραμματέα του Δ.Χίου και νυν Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΟΤΑ (τυχαίο, άραγε); Διαπιστώνει ότι για άλλη μια φορά, κατά πάγια τακτική της δημοτικής αρχής, χρεώνονται οι εργαζόμενοι, «την αδυναμία παραγωγής έργου» από πλευράς τους, επικαλούμενοι την άρνηση συνεργασίας των υπαλλήλων.

 Μα ο Δήμος Χίου δεν έχει ανάγκη από ΑΟΤΑ.

Έχει ανάγκη από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και όλες τις ειδικότητες, για να μπορούν οι υπάλληλοι να εκτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με συνέπεια, ευσυνειδησία, νομιμότητα και πάνω απ' όλα με διαφάνεια.

Έχει ανάγκη από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και όλες τις ειδικότητες, για να καταστεί δυνατή η διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του δήμου και η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Με έκπληξη δε ακούσαμε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου και νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΟΤΑ, να κατηγορεί τον Σύλλογο Εργαζομένων λέγοντας ότι «ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου καλεί εργαζόμενους για να απολογηθούν προκειμένου να τους τιμωρήσουν».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δ. Χίου, δεν δέχεται κανενός είδους παρεμβάσεις στην εσωτερική του λειτουργία, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ τους αναληθείς ισχυρισμούς του και διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι ρόλος του είναι να συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματά τους."

nees_voles_dimotikon_ypallilon_gia_ton_aota

Σχετικά Άρθρα