Νεκροταφείο ξεριζωμένων τα νερά του Αιγαίου

Ανακοίνωση ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου
Πέμ, 06/10/2022 - 16:12

"Για άλλη μια φορά τα νερά του Αιγαίου γίνονται νεκροταφείο δεκάδων ξεριζωμένων, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Β. Αιγαίου, αναφορικά με τα δύο ναυάγια που είχαμε τις τελευταίες ώρες σε Λέσβο και Κήθυρα και προτρέπει τους πολίτες των νησιών μας, να μην συμβιβαστούν"με αυτή τη τραγική κατάσταση, που αποτελεί πλέον, σχεδόν καθημερινή πραγματικότητα για τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνουν και της εγκληματικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας"

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την «κανονικότητα» αυτού του θανάτου που προκαλούν η απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ και όσων την συνδιαμορφώνουν,. Εργαλειοποιούν την προσφυγιά και μετανάστευση και κλείνουν τα μάτια στην απάνθρωπη δράση των διακινητών.

Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων - επαναπροωθήσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για το λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων."

Σχετικά Άρθρα