Νέος κύκλος επαφών για τη Σχολή Σωστικών και το Οικοτροφείο Οινουσσών

Στα υπουργεία Ναυτιλίας και Μετανάστευσης ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ
Δευ, 25/05/2020 - 10:59

Με στόχο την ενημέρωση των κυβερνητικών παραγόντων και την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων του νησιού με έμφαση στα προβλήματα της εκπαίδευσης – ανάμεσά τους το Πρότυπο Μαθητικό Οικοτροφείο και η υπό ίδρυση Σχολή Σωστικών στο νησί- ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ είχε την Παρασκευή 22 Μαΐου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες κι αποδοτικές συναντήσεις στην Αθήνα.

Αρχικά επισκέφθηκε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία του δημοτικού έργου και τόνισε τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης στήριξης του Πρότυπου Μαθητικού Οικοτροφείου, η λειτουργία του οποίου απειλείται πλέον με οριστική αναστολή. Επίσης συζητήθηκαν άλλες προτάσεις περαιτέρω αναπτυξιακής θωράκισης των Οινουσσών κι αναλήφθηκαν κοινές πρωτοβουλίες τόσο για την διασφάλιση της λειτουργίας του Οικοτροφείου, όσο και για την αξιοποίηση του τοπικού λιμένα, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η δεύτερη επίσκεψη του Δημάρχου Οινουσσών ήταν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου συνάντησε αρχικά την Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου. Εξετάστηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα του νησιού με έμφαση στο εν εξελίξει πρόγραμμα προμήθειας του εξοπλισμού της Σχολής Σωστικών και το Π.Δ. της λειτουργίας της.

Ακολούθησε σύσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και παρουσία των Γεν. Γραμματέων καθ. Ευάγ. Κυριαζόπουλου και κας Χριστιάνας Καλογήρου, κατά την οποία ο Υπουργός επιβεβαίωσε την επίσπευση της ίδρυσης της Σχολής Σωστικών, ενώ εκδήλωσε άμεσο ενδιαφέρον για την στήριξη του Οικοτροφείου. Τέλος ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα των πιστοποιητικών σωστικών για τους σπουδαστές των ΑΕΝ, που πρέπει να φύγουν για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε για την σύντομη επίλυση του ζητήματος.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αρχηγό του Λ.Σ. αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, στον οποίο ο Δήμαρχος της Αιγνούσας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής για την επιτυχή κι αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, αλλά και την συμβολή του Σώματος στην πιστή τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των περιορισμών μετακινήσεων στα νησιά.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Υπουργούς για την έγκαιρη κι αποτελεσματική λήψη στοχευμένων μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας προς αποτροπή διάδοσης του covid-19 στα νησιά και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω υγειονομικής θωράκισης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας της νησιωτικής χώρας.

Πέραν τούτων ο Δήμαρχος Οινουσσών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ναυτιλίας και Παιδείας Οινουσσών κ. Στέφανο Διαμ. Πατέρα κι ενημέρωσε για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής με στόχο τη στήριξη του Μαθητικού Οικοτροφείου, ενώ έδωσε μια εκτενή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά με πρόσκληση του Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κ. Ελευθέριου Κεχαγιόγλου.

       

Σχετικά Άρθρα