Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

Νέος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας άνεργης μητέρας τριών παιδιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ THΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΧΙΟΥ
Τετ, 27/11/2019 - 16:40

Ένα νέο περιστατικό πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στη Μυτιλήνη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί από την Εθνική Τράπεζας Μυτιλήνης ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας της Χ.Μ η οποία είχε λάβει στεγαστικό δάνειο 140.000 ευρώ.

Η δανειολήπτρια λόγω της οικονομικής κρίσης και καθώς έμεινε άνεργη έχοντας τρία παιδιά αδυνατούσε να εξοφλήσει τις δόσεις του δανείου της και με τους τόκους και τα πανωτόκια το ποσό εκτοξεύτηκε σε πάνω 400.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει κάνει ήδη παρέμβαση στην Εθνική Τράπεζα προκειμένου να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας

Στο μεταξύ στο νησ ί μας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΧΙΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

 

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί από την Εθνική Τράπεζας Μυτιλήνης ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της Χ.Μ., η οποία είχε λάβει στεγαστικό δάνειο 140.000 ευρώ.

Η δανειολήπτρια, μητέρα τριών παιδιών, λόγω της οικονομικής κρίσης και καθώς είναι άνεργη, αδυνατούσε να εξοφλήσει τις δόσεις του δανείου της και, με τους τόκους και τα πανωτόκια, το ποσό εκτοξεύτηκε σε πάνω από 400.000 ευρώ.

 

Να μην επιτρέψουμε να γίνει καμία κατάσχεση!

Η εμπειρία έχει δείξει ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να βάλουμε φρένο στις ορέξεις τους, στους πλειστηριασμούς.

Το κίνημα που, σύσσωμο σε Χίο και Μυτιλήνη κατάφερε να αναστείλει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του Γιάννη Παληού, είναι αυτό που θα τους ξανασταματήσει.

 

Αν δεν τους σταματήσουμε, αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν!

Θα συνεχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο τις λαϊκές κατοικίες, να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τις βάλουν στο χέρι τους!

Μόνος δρόμος, που αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, κάθε χρεωμένο νοικοκυριό, κάθε πρώτη κατοικία που απειλείται, είναι ο αγώνας ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών μας από τα μεγαλοαρπακτικά των τραπεζών!

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της Χίου και της Λέσβου να υψώσουν ξανά φωνή αντίστασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας της Χ.Μ., να συμπαρασταθούν με αποφάσεις και με τη συμμετοχή τους να σταθούν ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό, σε κάθε κατάσχεση που έχει στο στόχαστρο την εργατική - λαϊκή κατοικία». Υψώνουμε ανάστημα: Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

 

Γιάννης Παληός 6948607617

Σιδερής Χαλλιορής

Βασίλης Παππάς

Δέσποινα Νεαμονίτη

Γιάννης Κούνουπας

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 22:49

Μετά από 8 χρόνια δικαστικής περιπέτειας, με απόφαση του 5μελούς Εφετείου κακουργημάτων Μυτιλήνης αθωώθηκε και ο Λογιστής Νεκτάριος Μένεγας, για την υπόθεση πτωχεύσεως της φαρμακαποθήκης, που μετά από πολλές περιπέτειες ως γνωστόν οδηγήθηκε σε κλείσιμο.

Έτσι μετά από αρκετή ταλαιπωρία αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την πολύκροτη αυτή απόφαση