Χίος, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

Νέος πολυχώρος, στα πρότυπα της "Φάρκαινας", στα Λιβάδια

Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση και χωροθέτηση του έργου
Παρ, 09/02/2018 - 15:10

Τη δημιουργία μιας νέας «Φάρκαινας» στο Βόρειο τμήμα της πόλης, σε χώρο πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδίων, επιδιώκει ο Δήμος Χίου μέσα από το Leader Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας προβλέψει χρηματοδότηση, της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί, ενώ στα δημόσια έργα που περιλαμβάνονται σ’αυτό είναι επίσης ο εξοπλισμός εθελοντικών ομάδων στο πλαίσιο της πυροπροστασίας (100.000 ευρώ), περιπατητικές διαδρομές και 20.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης.

Για την ωρίμανση των έργων, ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει ως «όχημα» την ΕΤΑΧ, θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει την Τετάρτη 14/2, στη 1 μ.μ., στο Δημαρχείο, ζητώντας τη χρηματοδότησή της, γι' αυτό το σκοπό, με το ποσό των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γδύση, ειδικά ο πολυχώρος στο βόρειο τμήμα της πόλης, θα καλύψει ανάγκες  αναψυχής, άθλησης κ.λ.π. των κατοίκων της περιοχής από Βροντάδο και νοτιότερα (εκεί βρίσκονται και οι φοιτητικές κατοικίες) και στα πλάνα του δήμου είναι να δημιουργηθεί σε έκταση 6 στρεμμάτων, που ανήκει στο Βούρειο κληροδότημα και βρίσκεται πίσω από το Γυμναστήριο των Λιβαδίων.  Η συγκεκριμένη έκταση είναι μισθωμένη από το Δήμο και αναμένεται η ανανέωση της μίσθωσης.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/09/2018 - 21:56

Την μεταφορά 2.000 προσφύγων και μεταναστών από την Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα έως το τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η κυβέρνηση έχει δεχτεί έντονη κριτική για τις συνθήκες διαβίωσης στον μεγάλο καταυλισμό της Μόριας, όπου φιλοξενούνται σχεδόν 9.000 αιτούντες άσυλο, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με την χωρητικότητα της δομής.

Στις αρχές του μήνα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε πως θα διατάξει τερματισμό της λειτουργίας του καταυλισμού εάν το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής δεν αποκαταστήσει όλα τα προβλήματα εντός 30 ημερών.

Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην Μόρια είναι «πολύ δύσκολη» και στα όρια των δυνατοτήτων της εγκατάστασης.

Σημείωσε πως το καλοκαίρι μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό προς τα ενδότερα 3.000 άτομα.

Τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την τα προβλήματα στην Μόρια ζητά να μάθει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, με νέα ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το κλείσιμο όλων των κέντρων καταγραφής και αξιολόγησης των αιτήσεων για άσυλο στα νησιά του Αιγαίου ζητά από την πλευρά του το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας πως η περίπτωση της Μόριας φανερώνει «την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τις «ολέθριες συνέπειες» της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Πηγή: http://www.skai.gr
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook