Νέος πολυχώρος, στα πρότυπα της "Φάρκαινας", στα Λιβάδια

Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση και χωροθέτηση του έργου
Παρ, 09/02/2018 - 15:10

Τη δημιουργία μιας νέας «Φάρκαινας» στο Βόρειο τμήμα της πόλης, σε χώρο πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδίων, επιδιώκει ο Δήμος Χίου μέσα από το Leader Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας προβλέψει χρηματοδότηση, της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί, ενώ στα δημόσια έργα που περιλαμβάνονται σ’αυτό είναι επίσης ο εξοπλισμός εθελοντικών ομάδων στο πλαίσιο της πυροπροστασίας (100.000 ευρώ), περιπατητικές διαδρομές και 20.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης.

Για την ωρίμανση των έργων, ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει ως «όχημα» την ΕΤΑΧ, θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει την Τετάρτη 14/2, στη 1 μ.μ., στο Δημαρχείο, ζητώντας τη χρηματοδότησή της, γι' αυτό το σκοπό, με το ποσό των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γδύση, ειδικά ο πολυχώρος στο βόρειο τμήμα της πόλης, θα καλύψει ανάγκες  αναψυχής, άθλησης κ.λ.π. των κατοίκων της περιοχής από Βροντάδο και νοτιότερα (εκεί βρίσκονται και οι φοιτητικές κατοικίες) και στα πλάνα του δήμου είναι να δημιουργηθεί σε έκταση 6 στρεμμάτων, που ανήκει στο Βούρειο κληροδότημα και βρίσκεται πίσω από το Γυμναστήριο των Λιβαδίων.  Η συγκεκριμένη έκταση είναι μισθωμένη από το Δήμο και αναμένεται η ανανέωση της μίσθωσης.

Σχετικά Άρθρα