
Είναι σαφέστατο πλέον ότι κάποιοι έχουν… εντοπίσει τον Δήμαρχο Χίου στην Ευρώπη, αφού δεν αποτελεί πλέον κοινοτυπία το κάλεσμα του σε σημαντικά Συνέδρια, όπου καλείται να καταθέσει την εμπειρία και την άποψη του, σε μια σαφέστατη σημειολογία ότι η γνώμη του μετράει.
Αυτό βέβαια αποτελεί κύρια καλό για τον Δήμο, αφού ακούγεται τελευταία θετικά η Χίος στα κέντρα των αποφάσεων ειδικά σε επίπεδο Ευρώπης.
Ετσι την ερχόμενη εβδομάδα ο Μ. Βουρνούς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα εκπροσωπήσει την Αμφικτιονία Δήμων στο Φόρους μετανάστευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Το σημαντικότερο όμως αυτού είναι ότι είναι καλεσμένος προσωπικά από το εξέχων στην Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη ίδρυμα German Marshall Fuhd’s, στο BRUSSELS FORUM, που διοργανώνει στις Βρυξέλλες, από την Πέμπτη 1η έως το Σάββατο 3 Μαρτίου.
Στο πρώτο Συνέδριο τις εργασίες του οποίου θα παρακολουθήσει και η υπεύθυνη Εξωτερικών και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Φρεντερίκα Μογκερίνι, θα έχει σαν θέμα την αναθεώρηση στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε καιρούς έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ στο δεύτερο στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν τρείς Επίτροποι μεταξύ και αυτός των Οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πιέρ Μοσχοβισί, θα έχει σαν θέματα την πατρίδα στον διεθνοποιημένο κόσμο, όπου ο Μανώλης Βουρνούς καλείται να καταθέσει την εμπειρία της νησιωτικότητας και το μέλλον της Διεθνούς προστασίας όταν το παλιό καταρρέει.
Αντιλαμβάνεται κανείς από το εύρος των θεμάτων, το επίπεδο της συζήτησης, καθώς και τα θέματα, που απασχολούν την Ευρώπη, την ώρα, που στην καλύτερη των περιπτώσεων, η χώρα μας ασχολείται με τα… επιδόματα της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου.







































