«Ο Δήμος δεν προχώρησε ποτέ σε μία ενέργεια θεραπείας για το Μαυροκορδάτικο»

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/08/2022 - 16:01

Την στάση του Δήμου απέναντι στην δημοπρασία του Μαυροκορδάτικου και μετέπειτα στη σύμβαση του με τον ενοικιαστή του καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης σε δηλώσεις του.

Σε αυτές υπογράμμισε ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο Δήμος πρέπει να λάβει μία πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στον άνθρωπο που αποφάσισε να αξιοποιήσει το ακίνητο ως ξενώνα, με την σκέψη ότι ενδεχομένως δεν θα είναι μία κερδοφόρα επενδυτική κίνηση για τον ίδιο, με την αγάπη του για το νησί να υπερτερεί απέναντι στο κέρδος.

«Η εικόνα του Δήμου απέναντι στο γεγονός τον καθιστά ένα αναξιόπιστο συνομιλητή» σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής αποτρέπουν τους υποψήφιους επενδυτές να επενδύσουν στο νησί και καταστρέφουν την μοναδική ιδιωτική εκπαίδευση των τελευταίων ετών στο νησί.

Αυτό που σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη δείχνει να ενδιαφέρει τον Δήμο είναι να εγκριθεί η αίτηση του ενοικιαστή από το δημοτικό συμβούλιο για να λήξει εν συνεχεία το συμβόλαιο του και να ακυρωθεί η μίσθωση μεταξύ των δύο.

Ο ίδιος σε συνέχεια των δηλώσεων του διερωτήθηκε γιατί εδώ και 6 μήνες ο Δήμος δεν παραχωρούσε στον επενδυτή τα πολεοδομικά σχέδια που του ζητούσε και γιατί δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να εξετάσει αν το κτίριο πληρούσε τις τεχνικές προϋποθέσεις έτσι ώστε να δοθεί σε δημοπρασία, μία ενέργεια που θα λάβει τώρα υπόψιν του ο Δήμος, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων γεγονότων τόνισε ο κ. Καραβασίλης.

i_dimotiki_arhi_einai_anaxiopisti_stoys_ependytes

Σχετικά Άρθρα