Ο Δήμος θα υπερασπιστεί νομικά το Θόλος, αλλά...

Είναι αναγκαία η χωροθέτηση δομής, αλλιώς μένει η ΒΙΑΛ, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" ο Αντιδήμαρχος Κ. Βεργίνας
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/04/2021 - 13:21

Μέχρι και αύριο θα συνεδριάσει, δια περιφοράς, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου προκειμένου να ανατεθεί σε δικηγόρο η αποστολή εξωδίκου στο Υπουργείο Μετανάστευσης και σε κάθε υπεύθυνο για τη χωροθέτηση δομής στο Θόλος, αφού βάσει των εγγράφων που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος η έκταση είναι ιδιοκτησίας του.

“Θα ενεργήσουμε δικαστικά για τα συμφέροντα του δήμου”, ανέφερε στην “Αλήθεια” ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κώστας Βεργίνας ο οποίος είπε ότι έχει ζητηθεί, μέσω της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, να συνδράμει ο σύλλογος για το εξώδικο με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Παράλληλα, είπε, στόχος τους είναι μέσα στην εβδομάδα να έχουν ολοκληρώσει τον φάκελο, με όλα τα έγγραφα στοχεία συμπεριλαμβανομένων των απαντήσεων από την Κτηματική Υπηρεσία και τη Δασική για την πληροφόρηση που υπάρχει ότι η ίδια έκταση παρουσιάζεται με ιδιοκτήτη το δημόσιο.

Ο κος Βεργίνας, όπως το έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, επεσήμανε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση όσον αφορά το Θόλος είναι ομόθυμη η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της χωροθέτησης δομής εκεί, ωστόσο θεωρεί ότι με δεδομένο ότι δομή υπάρχει και αυτή είναι στο Χαλκειός, το συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει εκεί ή αν θα προτείνει άλλο χώρο.

“Η εμμονή στην άρνηση διαλόγου δεν κάνει καλό”, είπε τονίζοντας ότι και εκείνος δεν συμφωνεί με τον κυβερνητικό σχεδιασμό όσον αφορά τα μεγέθη της δομής, εκτιμά όμως ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί αν καταρχήν υπάρχει μια χωροθέτηση της δομής.

o_dimos_tha_yperaspistei_nomika_to_tholos

Σχετικά Άρθρα