Χίος, Τετάρτη 24 Ιουλίου

Ο Ηλίας Ιωακείμογλου στο "Αντίβαρο" για τον κατώτατο μισθό

Τρί, 02/04/2019 - 09:51

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση διοργανώνει ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο το προσεχές Σάββατο 6 Απριλίου στις 7.00 μ.μ., με ομιλητή τον Ηλία Ιωακείμογλου, ερευνητή ζητημάτων της εργασίας και επιστημονικό σύμβουλο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου "Η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 546 ευρώ καθαρά δίνει την αφορμή για μια συζήτηση που φιλοδοξεί να καλύψει όλο το φάσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι: είναι αρκετή μια τέτοια αύξηση; Πρέπει να επαναπαυτούμε στο αφήγημα ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια»; Τι γίνεται με την ανεργία, που παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη; Πώς πρέπει να κινηθούν οι εργαζόμενοι και πώς να οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους;"

 

Ποιος είναι ο Ηλίας Ιωακείμογλου

Ο Ηλίας Ιωακείμογλου αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1975 και από το Ινστι­τούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MΒΑ) του πανεπιστήμιου της Grenoble το 1976.

Είναι μέλος της συντακτικής επι­τροπής του περιοδικού πολιτικής και οι­κονομικής θεωρίας Θέσεις από το 1983. Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών και βιβλίων για την ελληνική οικονομία και για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Από 1η Αυγούστου εξετάσεις ξανά στη Χίο, δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης
Τετ, 24/07/2019 - 12:14

 

Επανέρχεται, για τουλάχιστον έξι μήνες, το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωματών οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το νέο σύστημα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωματών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται.

Θυμίζουμε ότι στη Χίο εξετάσεις δεν γίνονται από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ από το Γενάρη του 2019 έχουν παραιτηθεί οριστικά των καθηκόντων τους οι εξεταστές της Χίου.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης, έχει δώσει μέχρι την Παρασκευή περιθώριο στους εξεταστές Χίου, με εντέλεσθαι, να απαντήσουν εγγράφως αν θα επανέλθουν ξεκινώντας από 1η Αυγούστου τις εξετάσεις στη Χίο. Ήδη μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γεν. Δ/ντή της Διευθυνσης Μεταφορών Β.Αιγαίου κο Γουγούλα, ο ίδιος την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβεί στο νησί  για να πραγματοποιήσει σεμινάριο εκπαίδευσης ώστε να πιστοποιηθούν ξανά ως εξεταστές 7 υπηρετούντες στη Δ/νση Μεταφορών Χίου, που σημαίνει - όπως είπε στην "Α" ο κ. Ξενάκης-  ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πολύμηνης ταλαιπωρίας.