Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Ο Ηλίας Ιωακείμογλου στο "Αντίβαρο" για τον κατώτατο μισθό

Τρί, 02/04/2019 - 09:51

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση διοργανώνει ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο το προσεχές Σάββατο 6 Απριλίου στις 7.00 μ.μ., με ομιλητή τον Ηλία Ιωακείμογλου, ερευνητή ζητημάτων της εργασίας και επιστημονικό σύμβουλο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου "Η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 546 ευρώ καθαρά δίνει την αφορμή για μια συζήτηση που φιλοδοξεί να καλύψει όλο το φάσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι: είναι αρκετή μια τέτοια αύξηση; Πρέπει να επαναπαυτούμε στο αφήγημα ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια»; Τι γίνεται με την ανεργία, που παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη; Πώς πρέπει να κινηθούν οι εργαζόμενοι και πώς να οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους;"

 

Ποιος είναι ο Ηλίας Ιωακείμογλου

Ο Ηλίας Ιωακείμογλου αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1975 και από το Ινστι­τούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MΒΑ) του πανεπιστήμιου της Grenoble το 1976.

Είναι μέλος της συντακτικής επι­τροπής του περιοδικού πολιτικής και οι­κονομικής θεωρίας Θέσεις από το 1983. Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών και βιβλίων για την ελληνική οικονομία και για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 09:53

Την πορεία εκτέλεσης των εργασιών για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του Κάμπου από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, δημοσιοποιεί ο Προεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Βασίλης Μυριαγκός, σημειώνοντας ότι όταν λειτουργήσει το φράγμα  θα μπορεί  να αρδεύει καθαρή έκταση 100 εκταρίων (1 εκτάριο = 10 στρέμματα),  δηλαδή 1.120 στρεμμάτων!

Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο εργασίες εκτελούνται στην οδό Χρήστου.

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Μυριαγκός η ΔΕΥΑΝΧ εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις από ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή των δικτύων, ωστόσο το πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος, είναι ευθύνη άλλων φορέων, που ελπίζει να δώσουν λύση το συντομότερο δυνατόν, σε ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει χτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε, ότι για το φράγμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, από ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επίκειται εξειδικευμένη μελέτη που θα υποδείξει αν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ολοκληρωθεί και να καταστεί λειτουργικό.