Ο Κ. Μαρδάς στους "πολιτισμένους διαλόγους"

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 09/11/2021 - 06:42

Στη διαδικτυακή εκπομπή του στρατηγικού αναλυτή, υποστράτηγου εν αποστρατεία Γιώργου Χατζηθεοφάνους «Πολιτισμένοι Διάλογοι», συμμετείχε ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μαρδάς, με τον καθηγητή Διεθνούς Ασφάλειας σε Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Κλεάνθη Κυριακίδη.

Θέμα της συζήτησης, η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία - ομοιότητες και διαφορές, ο κίνδυνος τουρκικής απειλής κατά των νησιών μας, η προϊστορία χρήσης των αμερικανικών Βάσεων στους πολέμους της Μέσης Ανατολής, ο ρόλος της Βάσης στην Αλεξανδρούπολη και τα αντίποινα της Ρωσίας.

Σημειωτέον ότι ο οικοδεσπότης της εκπομπής, έχει υπηρετήσει στη Χίο, με άριστες εντυπώσεις από το νησί μας, ενώ διετέλεσε διοικητής της ελληνικής δύναμης Κοσσόβου.

Ως οικονομολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διδάσκει διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού  στο Εθνικό Κέντρο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνοντας έμφαση στην ποιοτική εκπαίδευση των στελεχών της Διοίκησης, ως έναν σημαντικό  συντελεστή εθνική ισχύος.  

 

politismenoi_dialogoi

Σχετικά Άρθρα