"Ο κορωνοϊός ήταν ο ...μεγεθυντικός φακός των προβλημάτων του ΕΣΥ"

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕ Ο π. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 08/07/2020 - 15:32

«Να γίνει επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας καθώς αυτό εξασφαλίζει την Ανάπτυξη και την Οικονομική Ευημερία», ανέφερε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Υπουργός Ανδρέας Ξανθός που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Χίο, συμπληρώνοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε σαν μεγεθυντικός φακός στην ανάδειξη των προβλημάτων του δημόσιου συστήματος.

«Η επιτυχία της χώρας στη διαχείριση της πανδημίας βασίστηκε σε πολλούς παράγοντες όπως οι θυσίες των υγειονομικών και των δημοσίων δομών υγείας, η καθυστερημένη έλευση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και στην πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια» ανέφερε ο κ Ξανθός συμπληρώνοντας ότι η πανδημία «ανάγκασε» την Κυβέρνηση της ΝΔ να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένα τα μέτρα ενδυνάμωσης του ΕΣΥ, όπως για παράδειγμα η σταδιακή μονιμοποίηση των 14.000 συμβασιούχων  αλλά και η  παροχή επιπλέον κινήτρων σε γιατρούς ,ενώ άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι εξύμνησε το ΕΣΥ αλλά ήταν η ίδια που ήθελε να εισάγει το ιδιωτικό κεφάλαιο στην υγεία.

Κατά την διήμερη επίσκεψή του ο Τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, ενώ συναντήθηκε με γιατρούς και εργαζόμενους στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

Ο πρώην Υπουργός συνοδευόταν από τον βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον γραμματέα της Ν.Ε Φραγκίσκο Σέργη και τον υπεύθυνο υγείας της νομαρχιακής επιτροπής Δημήτρη Παπαληό.

 

i_enishysi_toy_esy_exasfalizei_tin_anaptyxi

Σχετικά Άρθρα