Χίος, Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Ο Πολιτιστικός Μαρξισμός

Ενα βιβλίο του Θανάση Γεωργούλη
Πέμ, 08/11/2018 - 21:03

Συλλογή κάποιων από τα κείμενα που έχω ήδη δημοσιεύσει στον τοπικό Τύπο, στα οποία όμως υπάρχουν αναφορές στον πολιτιστικό μαρξισμό, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι ελάχιστα γνωστός στην περιοχή μας στην οποία δρα όμως με μεγάλη ένταση. Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισα να του ρίξω λίγο φως με αυτό το μικρό βιβλιαράκι με σκοπό τη δημιουργία συνείδησης.

 

Αντί προλόγου

Ο Ιστορικός Υλισμός

Ο μαρξισμός είναι υλισμός γιατί δέχεται την πρωταρχικότητα της ύλης σε σχέση με το πνεύμα, με τη φιλοσοφική έννοια των όρων.

            Σαν ύλη νοείται η αντικειμενική πραγματικότητα, ενώ πνεύμα κάθε τι το υπερβατικό, που είναι ανεξάρτητο και πάνω από την ύλη.

            Για τον μαρξισμό λοιπόν η ύλη δεν είναι προϊόν του πνεύματος, αλλά το πνεύμα το ίδιο είναι απλώς το ανώτατο προϊόν της ύλης. Εξάλλου ο μαρξισμός είναι «διαλεκτικός» γιατί εφαρμόζει την διαλεκτική μέθοδο, ερευνά δηλαδή τα φαινόμενα στην αλληλεξάρτηση και τον αλληλοκαθορισμό τους, στην κίνηση, την αλλαγή και την ανάπτυξή τους, με βάση τις εσωτερικές αντιθέσεις που ενυπάρχουν στα ίδια τα φαινόμενα.

            Επομένως ο μαρξισμός μπορεί να επικρατήσει αφού πρώτα αποδομήσει τις πνευματικές αξίες και την κλασική μεταφυσική δηλαδή την θρησκεία και γενικώς τον ιδεαλισμό (επεμβαίνοντας πολιτιστικά) για να τα αντικαταστήσει με την μαρξιστική νομοτέλεια και την καθαρή επιστήμη «όπου ένα και ένα κάνουν δυο..»

            Ο ορισμός του μαρξιστικού υλισμού που μόλις διαβάσατε είναι αποδεκτός από όλους τους «ορθόδοξους» μαρξιστές όλων των Κ.Κ. του κόσμου, αλλά και οι καλύτεροι οικονομολόγοι, όλων των πολιτικών παρατάξεων έχουν σαν μπούσουλα την οικονομική θεωρία του Μαρξ του λεηλατημένου ο οποίος πέθανε στην ψάθα, ίσως γιατί μέσα στην 1η Διεθνή, μπροστά σε όλους τους ‘μαρξιστές’ της εποχής αγανακτισμένος, αναγκάστηκε να φωνάξει το περίφημο (εγώ δεν είμαι μαρξιστής)! Νομίζω ότι οι Monty Python όταν γύριζαν την ταινία ‘The life of Brian’ είχαν αυτό ακριβώς το γεγονός στο μυαλό τους.

            Στα κείμενα που ακολουθούν, με θέμα το Όπλο της Μαζικής Μετανάστευσης και που έχω δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο της Χίου σαν «απόψεις» κάνω αναφορά, αναπόφευκτα, στον πολιτιστικό μαρξισμό, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, δεν είναι ευρύτερα γνωστός, αν και με την βοήθεια του επιτελείται μια κοσμογονία στις μέρες μας.

            Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτού του μικρού βιβλίου που εγκυμονείτε και εγκυμονεί.

            Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, λοιπόν ο σοσιαλιστικός διεθνισμός και ο πολιτιστικός μαρξισμός ξέμειναν σαν ασυνόδευτα ορφανά στους πέντε δρόμους, στα χέρια διαφόρων επιτηδείων, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν, έκτοτε, για καλό και για κακό…

            Για την ακρίβεια, και επειδή ρωτήθηκα από αυτούς που θέλουν περισσότερες πληροφορίες, έχω να πω ότι μετά την λήξη του ψυχρού πολέμου, στον ευρατλαντικό κόσμο κυριάρχησε η ιδεολογία και η γενικότερη ανθρωπολογική στάση του πολιτιστικού μαρξισμού ο οποίος έχει ως πηγή του την «Σχολή της Φραγκφούρτης», με παραδειγματικούς εκπροσώπους τον Μαξ Χορκχάιμερ (Max Horkheimer) και τον Γιούργκεν Χάμπερμας (Jürgen Habermas).

            Ελπίζω, τα συντρόφια του ΚΚΕ να μη νομίσουν ότι αυτοί οι δύο κύριοι είναι τίποτα φιλαράκια τους… Άλλωστε στις Η.Π.Α. υπάρχει το Albert Einstein Institution του κ. Gene Sharp που έχει αναπτύξει μια ολόκληρη μεθοδολογία για το πώς μπορούν να εκπαιδευτούν κοινωνικοί επαναστάτες και ακτιβιστές για την ανατροπή κυβερνήσεων χωρίς την χρήση ένοπλης βίας, αλλά με μαζικές διαδηλώσεις, μαζική ανυπακοή, χιούμορ, αφίσες, προκηρύξεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας φιλιά και λουλούδια στις κρατικές δυνάμεις καταστολής, ώστε να τις αφοπλίσουν ψυχολογικά και να τις προσεταιριστούν. Την ίδια δουλειά κάνει και άλλη μια ιδιωτική εταιρεία στις ΗΠΑ, η Social Movement Laboratory η οποία στην ιστοσελίδας της – http://socialmovement.org) διαφημίζει τις υπηρεσίες της ως εκπαιδευτής και σύμβουλος κοινωνικών επαναστατών και ακτιβιστών ανά τον κόσμο. Πρόκειται για όλους εκείνους τους τύπους π.χ. που χάθηκαν από τους δρόμους ως δια μαγείας, μετά την εκλογική νίκη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έγιναν διευθυντικά στελέχη υπηρεσιών, ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) και ΜΚΟ.

                       

Θανάσης Γεωργούλης

Χίος: Νοέμβριος, 2018

 

Υ.Γ.: Η ολιγαρχία της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και εκείνοι που την υποστηρίζουν ιδεολογικά μέσω του πολιτιστικού μαρξισμού «ξέχασαν» ότι η ολιγαρχία είναι βασικό συστατικό του Ισλάμ και του πανισλαμισμού ο οποίος σαν ιδέα προηγείται της παγκοσμιοποίησης που προσπάθησε να τον αντιγράψει… και κάπως έτσι την έχουμε «πατήσει»…

 

Δευ, 21/10/2019 - 21:19

Η κυβέρνηση, στα βήματα της προηγούμενης, επιμένει στο αστείο επιχείρημα ότι αφήνει τον μειωμένο ΦΠΑ σε πέντε νησιά λόγω προσφυγικού προβλήματος.

Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται τα μικρονήσια (!) ανάμεσα τους και οι Οινούσσες.

Το κατά πόσο το πρόβλημα απασχολεί τους κατοίκους ας το αναζητήσει η Κυβέρνηση στην παρακάτω ανάρτηση του Δημάρχου Οινουσσών Γιώργου Δανιήλ.

"Τριάντα ενήλικοι Σομαλοί (20 άνδρες και 10 γυναίκες) χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα αποβιβάστηκαν προ ολίγων ωρών σε απόκρημνη βόρεια ακτή του νησιού μας!

Στο δύσκολο έργο της Λιμενικής Αρχής ο Δήμος μας συνέδραμε για την μεταφορά τους από τον Αχινόκαμπο στο λιμάνι διαθέτοντας οχήματα και το προσωπικό μας, το οποίο κι ευχαριστώ θερμά.

Επίσης ευχαριστώ τον John G. Lygnos και τον ΣΦΟ/ ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ για τη συνδρομή στη μεταφορά τους στη Χίο.

Από το πρωί ασχολούμαστε με αυτή την υπόθεση και ΕΡΩΤΩ κάθε αρμόδια Αρχή: ο Δήμος μας και το νησί μου δεν θίγεται από την προσφυγική κρίση; Δεν πρέπει να στηριχθούμε; Δεν πρέπει να περάσουμε κι εμείς στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ; (φωτό αρχείου)