Οδεύει προς το Δημ. Συμβούλιο η Α τροποποίηση του προϋπολογισμού

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 18/03/2022 - 14:51

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 24 Μαρτίου έρχεται προς έγκριση η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Χίου για το 2022, αφού έλαβε την κατά πλειοψηφία έγκριση της Οικονομικής επιτροπής που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής με μοναδική διαφορά, από την αρχική συζήτηση του θέματος, την μείωση κατά 25.000 ευρώ στο ποσό της επιχορήγησης  για το ΑΟΤΑ.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να επιχορηγηθεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ποσό των 90.000€ αντί 115.000€ που υπήρχε στην αρχική τροποποίηση.

Η αλλαγή αυτή στο ποσό επιχορήγησης έκανε του δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για «αναδίπλωση» της δημοτικής αρχής με τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να μην δέχονται τον χαρακτηρισμό αυτό.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του τέως Αντιδημάρχου Οικονομικών και νυν ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Χάρη Μπουρνιά με τον σημερινό Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Μπελέργη, με τον δεύτερο  να ξεκαθαρίζει ότι «αυτό που η αντιπολίτευση ονομάζει αναδίπλωση, εμείς το λέμε σεβασμό στις προτάσεις της».  

«Εκτίθεστε όταν λέτε για αναδίπλωση της δημοτικής αρχής» είπε και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κώστας Βεργίνας, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου να καταβάλει σε δυο δόσεις το ποσό της επιχορήγησης προς τον ΑΟΤΑ. Να σημειώσουμε ότι το υπόλοιπο ποσό της επιχορήγησης προς τον ΑΟΤΑ θα καταβληθεί τον Μάιο.

 

meta_tin_egkrisi_toy_apo_tin_oikonomiki_epitropi

Σχετικά Άρθρα