Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Όχι στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κλειστού τύπου για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ
Δευ, 25/11/2019 - 17:34

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ, καλεί όλους τους Υγειονομικούς και το λαό της Χίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συναυλία που διοργανώνει το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Χίου την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου, στο πλαίσιο Παναιγιακής ημέρας δράσης για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό.

Λέμε όχι στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κλειστού τύπου για πρόσφυγες και μετανάστες, που μετατρέπει τα νησιά μας σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών!

Να κλείσει τώρα το HOTSPOT και να μην γίνει κανένα άλλο. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και την χώρα.

Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες για όσο καιρό παραμένουν στο νησί. Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα πρέπει να υπάρξει για τα ασυνόδευτα παιδιά.

 

  • Άμεση κατάργηση της απαράδεκτης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας-Ελλάδας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά παρά την θέλησή τους, διαμορφώνοντας μια κατάσταση τραγική για τους ίδιους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού μας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες ασύλου και σε όλες τις δομές που υπάρχουν στα νησιά.
  • Να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου, να χορηγούνται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να στελεχωθεί τώρα με μόνιμο προσωπικό το Νοσοκομείο της Χίου. Να υπάρχει από το Υπουργείο Υγείας το ΚΕΛΠΝΟ και το Νοσοκομείο σχέδιο για την διαχείριση όλων όσων φτάνουν στο Νοσοκομείο αναζητώντας Υπηρεσίες Υγείας. Επαναγορά του ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε εκτός των άλλων να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος εμβολιασμός των παιδιών.
  •  24ωρο φυσική παρουσία πιστοποιημένων διερμηνέων μέσα στο Νοσοκομείο.
  • Στελέχωση και εξοπλισμός ιατρείου μέσα στο HOTSPOT υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                          Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/02/2020 - 21:47
Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος το βράδυ της Δευτέρας 24/2/20 στην περιοχή Αγίου Μακαρίου

Αν οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι εν έτη 2020 μπορεί η μετακίνηση καμιάς εικοσαριάς διμοιριών δυνάμεων αστυνομικής καταστολής στα νησιά μπορεί να παραμείνει κρυφή, θα διαπιστώσουν ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.

Ήδη αυτή την ώρα (9.30 το βράδυ της Δευτέρας 24/2/20) υπάρχει πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο και στο λιμάνι των Μεστών, αναμένοντας τον κατάπλου του πλοίου που μεταφέρει -κατά τα αθηναϊκά ΜΜΕ 11 διμοιρίες σε κάθε νησί- τα ΜΑΤ στη Χίο για να τα... υποδεχθεί, αλλά προς το Αίπος και συγκεριμένα στην περιοχή Αγίου Μακαρίου. Ένα πλήθος αποφασισμένο να εμποδίσει τα σχέδια δημιουργίας κλειστής δομής προσφύγων-μεταναστών στο 17ο χλμ. Χίου-Βολισσού αλλά και να συγκρουστεί με τις αστυνομικές δυνάμεις αν χρειαστεί, μηνυπολογίζοντας τίποτα.

Ας ελπίσουμε ότι η φετινή Τυρινή εβδομάδα που διανύουμε δεν θα μείνει στην ιστορία σαν μία αιματοβαμένη εβδομάδα επί διακυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργού Νότη Μηταράκη.

Η ιστοσελίδα cyclades24.gr σημειώνει:

"Δυνάμεις ΜΑΤ από την Αττική ταξιδεύουν αυτή την ώρα για Λέσβο και Χίο, καθώς η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για νέες γιγαντιαίες κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών, κόντρα στις σφοδρές αντιδράσεις των νησιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, 10 διμοιρίες, με περίπου 200 αστυνομικούς των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας) βρίσκονται στο πλοίο «BLUE STAR NAXOS», με προορισμό τα Μεστά της Χίου.

Αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται Εν πλω, ενώ λύθηκε το μυστήριο της τροποποίησης του αυριανού δρομολογίου του Blue Star Naxos για Σύρο, Τήνο Μύκονο.

Όλα δείχνουν ότι από αύριο θα μιλάμε για πολεμικό σκηνικό στη Χίο."

Νωρίτερα η συντονιστική επιτροπή Χίου σε κάλεσμα της σημείωνε τα εξής:

"24 Φεβρουαρίου 2020

Η ΧΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ!
Έφτασε η ιστορική στιγμή ! Πάμε όλοι με τις οικογένειες μας τώρα στην εκκλησία του Αγίου Μακάριου στο Βροντάδο! Κλείνουμε το δρόμο για να αντισταθούμε ειρηνικά στις κατοχικές δυνάμεις των ΜΑΤ που προσεγγίζουν σε λίγη ώρα το Νησί μας που μοναδικό σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ να μετατρέψει τη Χίο στη μεγαλύτερη φυλακή ψυχών στην Ευρώπη! Όλη η Χίος αντιστέκεται στον παραλογισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης! Να μην λείψει κανείς! Παρακαλούμε κοινοποιήστε όλοι το παρόν μήνυμα!"
Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος το βράδυ της Δευτέρας 24/2/20 στην περιοχή Αγίου ΜακαρίουΙσχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο Blue Star Naxos σημειώνει η ιστοσελίδα cyclades24.gr