ΟΧΙ στην υπερδομή στο Αίπος και απόφαση μεταφοράς μηχανημάτων στο 17

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 21/02/2020 - 22:32

Χρειάστηκαν 3 ώρες συνεδρίασης για να αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στην έκτακτη συνεδρίαση του το βράδυ της Παρασκευής να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων με όλα τα μέσα που διαθέτει, την ανάληψη δράσεων προς υποστήριξη των αποφάσεων του, εκφράζοντας την αντίθεσή του, στη δημιουργία δομής στη Χίο και την αντίθεση στη συνέχιση της λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ.

Παράλληλα αποφάσισε αντισταθμιστικά μέτρα μέσω της προστασίας της φύσης, με προγράμματα αυτεπιστασίας, ώστε νομικά να υπάρχει κάλυψη για τη μετακίνηση μηχανημάτων στην περιοχή που θα εμποδίσουν την έναρξη εργασιών στο "17".

«Να σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε όλο αυτό και να αφήσουμε έξω ότι μας χωρίζει», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει διγλωσσία της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

«Προτείνουμε ο Δήμος Χίου να είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων με κάθε κόστος», ανέφερε ο Κώστας Τριαντάφυλλος ενώ για προάσπιση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου με κάθε τρόπο έκανε λόγο ο Μανώλης Βουρνούς.

Στο ίδιο πλαίσιο της προάσπισης των ειλημμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κινήθηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις  με τον Γιάννη Καραβασίλη να τονίζει ότι αυτό που ζητούν τα νησιά είναι η ίδια αντιμετώπιση με την περιοχή του Έβρου και τον Μάρκο Σκούφαλο να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση  τονίζοντας ότι «έχει επιλέξει την σύγκρουση με την κοινωνία».

«Στον παραλογισμό της κυβέρνησης να βάλουμε τα σώματα μας», υπογράμμισε ο Μανώλης Στάθης με τον Δημήτρη Αντωνόγλου να συμπληρώνει ότι στις κινητοποιήσεις του λαού πρέπει να μπαίνουν μπροστά οι εκπρόσωποι του.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης που αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν επιτάσσει εκτάσεις για δημιουργία δομών στην ενδοχώρα, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος που κάλεσε όλους να δώσουν την μάχη για κλείσιμο των υφιστάμενων δομών και την  αποτροπή δημιουργίας νέων.

 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έφερε χειροκρότημα αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων του Χαλκειούς, που ένιωσαν αδικημένοι από την αντιμετώπιση τους όλο αυτό το διάστημα, ζητώντας επιτακτικά να οριστούν τα μέτρα που  θα λάβει ο Δήμος προκειμένου να κλείσει η ΒΙΑΛ.

Κατά την διάρκεια της ήρεμης, παρά τον κόσμο συνεδρίασης, διάχυτη ήταν η δυσπιστία  όλων απέναντι στην αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού αλλά και η καταδίκη της επίταξης  που έγινε προκειμένου  αυτός να εφαρμοστεί.

omofono_ohi_stin_yperdomi_kai_apofasi_metaforas_mihanimaton_sto_17

Σχετικά Άρθρα