Οι Γάλλοι απόγονοι του Κανάρη στα Ψαρά

Τρί, 20/08/2019 - 19:17

Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Ψαρών, ιδιαίτερη ημέρα για το νησί και όλους τους Ψαριανούς ήταν το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, αφού υποδεχτήκαν μετά από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το 1985 που είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη, τους Γάλλους απογόνους του σημαντικότερου τέκνου των Ψαρών, του Κωνσταντίνου Κανάρη.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησαν τον ιερό και συνάμα τόσο ιστορικό ναό του Αγ. Νικολάου στον οποίο ο Κωσταντής Κανάρης προσευχόταν πριν από τα μεγάλα του κατορθώματα και γιόρταζε τα επινίκιά του μαζί με όλους τους Ψαριανούς.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο στο Αρχοντίκι καθώς και προσκύνημα στο μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου του νησιού, ενώ το βράδυ του Σαββάτου παρατέθηκε γεύμα από το Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών με συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου «Κωνσταντίνος Κανάρης».

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του σωματείου “Φίλοι των Ψαρών” (Association des Amis de Psara) Michel Marbot και όλα τα μέλη του που επισκέφθηκαν το νησί μας και ευχήθηκε η επίσκεψη αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας στενότερης συνεργασίας για την ανάπτυξη και την πρόοδο των Ψαρών.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα