Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Οι συνταξιούχοι δεν σιωπούν για τα ζητήματα υγείας

Ανακοίνωση της Παγχιακής Ένωσης Συν/χων ΝΑΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Τετ, 08/04/2020 - 16:23

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, κάνουμε παρέμβαση για να αναδείξουμε ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουμε καμία «ατομική ευθύνη», δεν είμαστε συνένοχοι στις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που συνέβαλαν στη διαρκή υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τραγικές συνέπειες στην κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

Οι συνταξιούχοι δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, είμαστε ενάντια στις απολύσεις, να μην καταστρατηγηθούν συλλογικές συμβάσεις, να μην χαθούν μισθοί και θέσεις εργασίας.

Αιτούμε,

-. Άμεση πρόσληψη μονίμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, και επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

-. Πλήρη εξοπλισμό μέσων υγειονομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

-. Καμία απόλυση, καμία μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών.

-. Ουσιαστικός έλεγχος της υγείας των ναυτεργατών στα καράβια. Με ευθύνη της κυβέρνησης και των εφοπλιστικών εταιρειών, κάθε πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων και για την ατομική προστασία των ναυτεργατών όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 21:46

Από τον Αντιδήμαρχο Γ. Πατεριμό πήραμε την παρακάτω επιστολή: 

Από το πρωί έχω δώσει στους συλλόγους την παραίτηση μου για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξηγήσω.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις οικογένειες ΑμεΑ που με στήριξαν στην πορεία μου στους συλλόγους Παγχιακό Σύλλογο και Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ. Θα συνεχίζω να  αγωνίζομαι για τα αυτονόητα δικαιώματα σας από όποια θέση κατέχω και κυρίως σαν πατέρας παιδιού ΑμεΑ .