Οικουμενικός Πατριάρχης από τη Σμύρνη: Οι αδελφοκτόνοι πόλεμοι δεν ευλογούνται

Έμμεση απάντηση κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πατριάρχη Ρωσίας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/10/2022 - 13:02

«Δεν ευλογούνται οι πόλεμοι και δη οι αδελφοκτόνοι. Το λάδι της Εκκλησίας μας είναι για να επουλώνει πληγές. Η ειρήνη δεν είναι δυστυχώς αυτονόητη, είναι κατόρθωμα. Το μήνυμα των θρησκειών είναι η απόρριψη της βίας. Οι Χριστιανοί προσεύχονται για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου. Τα προβλήματα λύνονται με τον διάλογο και στην βάση του Διεθνούς δικαίου. Προσευχόμαστε να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, να τερματιστεί ο πόλεμος σε βάρος του ηρωϊκού Ουκρανικού λαού.»

Το σημερινό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης, μπορούσε να έχει πολλούς αποδέκτες, μη εξαιρουμένου και του Πατριάρχη Μόσχας, που όχι μόνο ευλογεί τα Ρωσικά όπλα κατά της Ουκρανίας αλλά ευχήθηκε και προσωπικά για τα γενέθλια του Βλ. Πούτιν!

Στο ίδιο μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παρουσία του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κυρίλλου, αναφέρθηκε στην παρουσία της Εκκλησίας και στα χώματα της Ιωνίας, σημειώνοντας ότι οι Λειτουργοί της θα τελούν σ΄αυτά την Θεία Λειτουργία, θα προσεύχονται, θα αναγείρουν ναούς, θα ψάλλουν το Χριστός Ανέστη μέχρι την τελευταία τους ανάσα.

Ο ίδιος εξήρε το έργο του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθλομαίου Σαμαρά, που εδώ και έξι χρόνια ποιμαίνει την επανασυσταθείσα μετά από 100 χρόνια Μητρόπολη Σμύρνης και ευχαρίστησε ζευγάρι πιστών Μουσουλμάνων, που δώρισαν στην Μητρόπολη Σμύρνης ένα διαμέρισμα σε όροφο πολυκατοικίας της πόλης, για να στεγάσει τα γραφεία της, καθώς και στην αγορά αυτοκινήτου για τις ανάγκες της.

Τέλος ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Χίου για την βοήθεια της στην Μητρόπολη Σμύρνης και τον χορό των Ιεροψαλτών στην σημερινή Θεία Λειτουργία.

Σ’ αυτήν παρέστησαν εκτός από πολυεθνικό Ορθόδοξο ακροατήριο, οι Βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Ελληνικής Βουλής, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και η Αντιπρόεδρος της ίδιας Επιτροπής Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Πέλλας του Σύριζα, η Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στην Σμύρνη, εκπρόσωπος του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Σμύρνης, ο Άρχων του Πατριαρχείου και πολιτευτής Χίου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης κ.α.

Στον χορό των Ιεροψαλτών βρίσκονταν, από τον Χορό των Ψαλτών της Χίου οι Ηρ. Μαλανδρίνος, Νικόλαος Βουρνούς και Γιώργος Παντελογιάννης.

Συγκινητική ήταν η στιγμή του χαιρετισμού του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου που αφού αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της, εξήγησε ότι μην έχοντας η Μητρόπολη του «χρυσό και άργυρο» προσφέρει στον Πατριάρχη … καρδιές από τα μικρά παιδιά της Μητροπόλεως, που μάζεψαν για τον λόγο αυτό λουλούδια της Ιωνικής γής.

Ο χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη καθώς και αποσπάσματα από την Θεία Λειτουργία στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης θα μεταδοθούν την Δευτέρα στην Αλήθεια ΤV.

  

 

o_oikoymenikos_patriarhis_k.k._vartholomaios_gia_ton_polemo_stin_oykrania

Σχετικά Άρθρα