Όλοι οι υγειονομικοί ζητούν το έκτακτο επίδομα για την covid - 19

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΣΝΟΧ
Δευ, 23/11/2020 - 12:32

Καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας συνεχίζουν την προσπάθεια -μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες- όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας του Λαού το Σωματέιο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Nοσοκομείου απευθυνόμενο προς τον υπουργό Υγείας και την 2η ΥΠΕ επισημαίνει και θίγει τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγειάς, ακολουθεί αναλυτικά η σχετική επιστολή:

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχουν νοσήσει από τον SARS-CοV-2.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί για άλλη μια φορά να διχάσει τους εργαζόμενους των δημόσιων μονάδων υγείας. Kαλώντας τις διοικήσεις των νοσοκομείων να αποστείλουν ονομαστικές καταστάσεις όσων απασχολήθηκαν με περιστατικά Covid-19, με σκοπό τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος, αποκλείοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χίου είναι το μοναδικό νοσοκομείο του νομού και όλο το προσωπικό του έρχεται σε επαφή και μπορεί να διαχειριστεί σε όλους τους τομείς του περιστατικό covid-19 εκ παραδρομής, όπως και έχει συμβεί.

ΖΗΤΑΜΕ:
• Να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας, μηδενός εξαιρουμένου, στις καταστάσεις που θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας.
• Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, όλο οι Υγειονομικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μην πέσουν στην παγίδα του "διαίρει και βασίλευε". Ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Στις 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ μαζί με τους συναδέλφους μας από τις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και διεκδικούμε:
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.
• Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
• Συνεχίζουμε τον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στελέχωση - αξιοποίηση των νοσοκομείων, που έκλεισαν με τα Μνημόνια και παρέμειναν κλειστά από όλες ως τώρα τις κυβερνήσεις για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

Σχετικά Άρθρα