Ομιλία του ΚΚΕ για την κλιμακούμενη ένταση στο Αιγαίο και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις,

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 30/03/2018 - 06:02
Ομιλία του ΚΚΕ στο Ομήρειο

 Ομιλία για την συνεχώς κλιμακούμενη ένταση στο Αιγαίο και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς επίσης και για το ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπα'ι'κής Ένωσης σε όλο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 το απόγευμα στο Ομήρειο, από τον Γιώργο Μαρίνο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

             Ο κ.Μαρίνος τόνισε από την αρχή της ομιλίας του ότι η Τουρκία δια στόματος Ερντογάν απειλεί πλέον όχι μόνο με θερμά επεισόδια παραβιάσεις κλπ αλλά ζητά νησιά, ζητά αλλαγη συνόρων, αφού ο Ερντογάν αμφισβήτησε πρόσφατα τη συνθήκη της Λωζάνης και μάλιστα το έκανε αυτό στην Αθήνα μέσα, ενώ η Κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ απαντά με εφησυχασμό κρατώντας ψηλά τη σημαία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιδιώξεών τους όπως επίσης και τα υπόλοιπα Αστικά Πολιτικά Κόμματα. 

             Εξήγησε πώς οι αστικές τάξεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν κοινά σχέδια κατά των λαών ενώ ταυτοχρόνως βρίσκονται και σε ανταγώνισμό. Η Ελληνική Ναυτιλία είναι η πρώτη παγκοσμίως, πεντέμισι χιλιάδες πλοία και οι θέσεις εργασίας των ναυτεργατών συνεχώς μειώνονται, για ποια δίκαιη ανάπτυξη να μιλάμε λοιπόν είπε ο κ.Μαρίνος .Με κάτι τέτοια αδιέξοδα κάνει τη δουλειά του ο Ιμπεριαλισμός σε Διεθνές επίπεδο και οδηγεί τους λαούς στον πόλεμο.

             Πώς το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνουν Τοποτηρητές της Τάξης και της Ειρήνης στο Αιγαίο όταν οι ίδιοι είναι μέρος του προβλήματος παγκοσμίως αναρωτήθηκε ρητορικά ο κ.Γιώργος Μαρίνος.

             Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επρόκειτο να μας προστατέψει σε περίπτωση πολέμου με την Τούρκια θα το είχε κάνει ήδη ύστερα από τόσες πρόκλήσεις, τόνισε.

             Αν οι Αμερικάνικες βάσεις του ΝΑΤΟ, όπως η βάση της Σούδας ας πούμε, ήταν για προστασία των χωρών στις οποίες βρίσκονται τότε δε θα έπρεπε να υπάρχει πόλεμος πουθενά στον κόσμο αφού αυτές είναι διάσπαρτες παντού, και στη Συρία και στη Γιουγκοσλαβία κ.ο.κ., είπε ο κ. Μαρίνος.

             Στη συνέχεια είπε ότι ο πόλεμος στη Συρία διαρκεί εφτά χρόνια και ότι η επίθεση των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ κλπ έχουν αιτία τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τη γεωγραφική θέση και σημασία της.

            Το ΝΑΤΟ τόνισε δεν αναγνωρίζει σύνορα αλλά κοινούς επιχειρησιακούς χώρους και στόχους-επιδιώξεις. Το ΝΑΤΟ ,είπε τέλος, ιδρύθηκε το 1949 για να προστατέψει το Καπιταλιστικό Σύστημα.

            ''Και πως θα βαδίσουμε, χωρίς συμμαχίες; ''ετέθη μία ερώτηση. ''Η καλύτερη συμμαχία είναι οι άριστες καλές σχέσεις με όλους τους γειτονικούς λαούς, συμμαχία με το λαό της Τουρκίας, ΦΥΡΟΜ, Σερβίας κλπ'', απάντησε ο κ. Γιώργος Μαρίνος.

             Το Κομουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας είναι ηρωϊκό είπε ο κ. Μαρίνος, αντιτάχθηκε στην επίθεση στη Συρία και στην Κύπρο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τους μαζέψουν όλους και να τους βάλουν φύλακη ανά πάσα στιγμή για προδοσία.

             Στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ συμφωνήθηκε η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και η αύξηση της εμπλοκής της Ελλάδας σε πολέμους ανά τον κόσμο, με φρεγάτες κ.ο.κ. όσο κι αν αυτό έγιναν προσπάθειες να αποσιωπηθεί πάντως συνέβη, τόνισε ο κ.Γιωργος Μαρίνος και αυτό δεν είναι καλό.

             Εκείνο το παλιό το χιλωειπωμένο σύνθημα του ΚΚΕ ,''κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα'' ήταν σε γενικές γραμμές και η σημερινή ομιλία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ.Γιωργου Μαρίνου  

             Οι Κομουνιστές θα πρωτοστατήσουν και πάλι αν χρειαστεί στον αγώνα για την προάσπιση της χώρας από οποιονδήποτε εισβολέα χωρίς να δώσουν καμία εμπιστοσύνη στην οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική κυβέρνησή της, που θα έχει συμβάλει σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα αγωνιστούν για την καθιέρωση μιας Εξουσίας δίκαιης ,για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια χωρίς ανεργία με ίσες ευκαιρίες για όλους,τόνισε ο κ. Γιώργος Μαρίνος στο λόγο του.

             

Γιώργης Μαρίνος

Σχετικά Άρθρα