Ομόφωνα η έγκριση των ανταποδοτικών τελών στην Οικονομική Επιτροπή

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/10/2021 - 14:39

Ομόφωνα ενέκρινε τις νέες τιμές των ανταποδοτικών τελών για το 2022 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, με τις μειώσεις να ανέρχονται τελικά στο ποσοστό του 6% για τα οικιακά τιμολόγια και σε 12% για τα επαγγελματικά.

Οι μειώσεις αυτές έγιναν καθώς η Δημοτική Αρχή μετέφερε για την νέα χρονιά την οκτάμηνη καθυστέρηση στην εφαρμογή της μείωσης των ανταποδοτικών τελών του περασμένου χρόνου.

Χωρίς την παρουσία δημοτικών συμβούλων από την πλευρά των αντιπολιτεύσεων, πλην του Σταμάτη Σαραντινού από την δημοτική παράταξη «Χίος Μπροστά» που ψήφισε λευκό, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου το μεσημέρι της Τετάρτης, εξετάζοντας μεταξύ άλλων και την τιμολόγηση για τα ανταποδοτικά του 2022.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργο Μπελέγρη, επανέλαβε ότι για το 2022 η μείωση οφείλεται στην εφαρμογή της περσινής μείωσης που καθυστέρηση να φτάσει στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Ο ίδιος υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι οι μειώσεις αυτές επιστέφουν στους δημότες τα χρωστούμενα από την περσινή χρονιά ενώ οι απαλλαγές στα ανταποδοτικά «στοιχίζουν» στο Δήμο 61.272 ευρώ καθώς τα εκτιμώμενα έσοδα για το 2022 αγγίζουν το ποσό των 5.956.231 ευρώ.

Η τιμολόγηση των ανταποδοτικών θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενης Τετάρτης.

omofona_i_egkrisi_ton_antapodotikon_gia_to_2022

Σχετικά Άρθρα