Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Ονοματοθεσίες δημοτικών οδών στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 08/03/2018 - 14:20

Συμπολίτες μας που στο πέρασμα του χρόνου, πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία  με διαφορετικές αλλά ταυτόχρονα εξίσου σημαντικές πράξεις ο καθένας, τίμησε το ΔΣ Χίου δίνοντας τα ονόματα τους σε διάφορες ανώνυμες, μέχρι πρότινος, δημοτικές οδούς.

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις προτάσεις της επιτροπής ονοματοθεσίας οδών, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος, αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο τιμή σε συμπολίτες μας.

Ειδικότερα: Στην ΔΕ Χίου, θα ονομαστεί σε οδός πατ. Πλάτων Γκιάλη, ανώνυμη οδός στον Κοφινά, και σε οδός Ελευθερίου Λιτσάκη οδός στον Κάμπο. Στην περιοχή του Βροντάδου δυο ανώνυμες παρόδους θα ονομαστούν σε οδός Δημητρίου Μαρουκάκη( πρόταση της ΛΑΣ) και οδός Σταύρου Κιολέογλου( πρόταση  του ΤΣ Βροντάδου στην μνήμη του δημότη που αντιτάχτηκε στην Χούντα και εξαφανίστηκε από τότε)  .Στην περιοχή Βάγια Θυμιανών, θα ονομαστεί σε οδός Χατζηλουκή, ανώνυμη πάροδος, προς τιμή του κτήτορα  του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Χατζηλουκή Σγούτα, και στα Καρδάμυλα θα ονομαστεί οδός  Κων/νου Τσιμπλή, προς τιμή του Καρδαμυλίτη  Ευεργέτη.

«Υπάρχουν και άλλα αιτήματα» ,ανέφερε οκ. Παπαδόπουλος, που θα εξεταστούν το επόμενο τρίμηνο.

onomatothesies_dimotikon_odon_sti_synedriasi_toy_d_s

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 07:37
Σύγχρονοι προσκρουτήρες καταρρέουν

Οπου προσκρουτήρες σύγχρονα αμορτισέρ, που βρίσκονται στα λιμάνια του σημερινού αιώνα, για να ακουμπά το πλοίο μαλακά την προβλήτα.

Στα λιμάνια του… 19ου αιώνα όπως αυτό της Χίου, το ρόλο αυτό τον παίζουν φθαρμένα λάστιχα φορτηγών ή λεωφορείων.

Οι πανάκριβοι λοιπόν αυτοί προσκρουτήρες στο λιμάνι Μεστών από την αχρηστία αρχίζουν να… φυλλοροούν. Τα λάστιχα ξεκολλούν από το σταθερό πλαίσιο, με κίνδυνο αυτά να βρεθούν στη θάλασσα. Αυτό που προς το παρόν κάνουν οι ψαράδες στα Μεστά είναι να τα συγκρατούν με… σχοινιά!

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια η απορία είναι μία. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει, να κτίσει, να αξιοποιήσει. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν διαβάζει τα δεκάδες άρθρα, δεν βλέπει φωτογραφίες. Γιατί δεν απαιτούν να επιστραφούν τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, που πετάχτηκαν στο λιμάνι Μεστών;

Δεμένοι με σχοινιά!